Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане от задното окачане на Пунто2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропане от задното окачане на Пунто2

При потегляне от място и докато достигне до 40км/ч. се чува гадно клопкане откъм задното окачване. После всичко утихва, или аз вече не го чувам...Тропа от двете страни. Няма значение дали колата е с 1 или с 5 човека и товар в багажника. Смених амортисьорите/старите не бяха изтървали, но ги смених/, тампоните на моста са два и са здрави. Пружините са здрави, смених и техните поставки с нови. Няма луфтове в лагерите на барабаните. Накладките са добре. Жилата на ръчната са здрави и тя работи идеално...Нямам нищо в багажника, което може да тропа така - звука е като приглушено тропане от изтървали амортисьори...Обаче ги свалях вече 2 пъти и не са изтървали /на 2 месеца са/...Изчерпах се откъм идеи...На това супер просто окачване, нямам вече представа какво може да е. Тропа си гадно при всяка малка пукнатинка по асфалта...

Re: Тропане от задното окачане на Пунто2

Hristo Dimov написа:
    При потегляне от място и докато достигне до 40км/ч. се чува гадно клопкане откъм задното окачване. После всичко утихва, или аз вече не го чувам...Тропа от двете страни. Няма значение дали колата е с 1 или с 5 човека и товар в багажника. Смених амортисьорите/старите не бяха изтървали, но ги смених/, тампоните на моста са два и са здрави. Пружините са здрави, смених и техните поставки с нови. Няма луфтове в лагерите на барабаните. Накладките са добре. Жилата на ръчната са здрави и тя работи идеално...Нямам нищо в багажника, което може да тропа така - звука е като приглушено тропане от изтървали амортисьори...Обаче ги свалях вече 2 пъти и не са изтървали /на 2 месеца са/...Изчерпах се откъм идеи...На това супер просто окачване, нямам вече представа какво може да е. Тропа си гадно при всяка малка пукнатинка по асфалта...
    Колелата на колата "разкрачени" ли са?
    Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

крива джанта.пунто 2 е с цял мост,така,че не може да се разкрачат гумите

Коментар

Абе да не ти се удря генерацията някъде, че имах подобен проблем преди години с дуг автомобил и бях полудял, докато не ми падна едно гърне и се разнищи загадката...
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

кола

Може да са тампони или амортисьор ако натиснеш спирачката леко спира ли тропането-звука
          Прикачени файлове
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Не е от крива джанта, задният мост не е разкрачен, няма опиране на генерацията, както и няма промяна в тропането при натискане на спирачката/ вариантът с отслабнали пружини на накладките отпада - проверих ги и тях/. Задният капак си приляга точно - неговите тампони са развити и е регулиран...Остава последното - да сменя тампоните на моста, въпреки, че изглеждат здрави и проверявани от 3-ма различни човека. Поздрави!

Коментар

недей сменя нещо ,като не си сигурен(хвърлени пари на вятъра).открийте първо от къде е проблема

Коментар

ivel написа:
                недей сменя нещо ,като не си сигурен(хвърлени пари на вятъра).открийте първо от къде е проблема
                Тампоните ги имам - купих ги...Ще потърся причината още няколко дни и ще ги сменя и тях, пък дано се кротне това клопкане, че ме побърка...Благодаря за съветите!Поздрави!

Коментар

Working...
                X