Колеги,днес видях че двете предни гуми са ми изядени от вътрешната страна.На около 15000км са.Задните гуми са ок.Въпроса ми е ,стенд ли трябва да минавам в тоя случай? и само на предницата или и на задницата ? И от какво може да е станало това,на предишните ми гуми никога не ги е яло така.В смисъл,в какво да видя по предницата ,което може да се износило и да е причинило това ядене? Ето и снимки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изядени гуми от вътрешната страна
Collapse
X
-
Премери си сходимоста с една по дълга летва и наклона с нивелир или отвес. За мен много ти е отворена предницата от разбити втулки /тампони/ на носачите или кормилни щанги.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Е сега минах стенд обаче нещо не ми хареса.Прегледоха предницата и казаха че е ок,само един маншон е за смяна .После като излизох от гаража ми каза че тампони на макферсон май и те били за смяна.Е това му се появи на машината след настройката.Долните уж ги нагласи на 0% и каза че сходимоста е ок и няма да яде вече гумите,обаче това горното -1.3% на Стилото нямало как да се нагласи странична настройка или не разбрах точно какво,но не можело да се направи ! Каза че може и да удряна предницата или да е от тампони на макферсон Та трябва ли да се притеснявам и да сменям нещо ,освен това което каза/ или спокойно да си карам.Не забелязах никаква разлика в волана,пак като че ли си бие много леко надясно колата,но не ми прави впечатление.
Коментар
-
Ако ти е регулирал сходимостта си ОК, останалите 2 наклона не можеш да ги бараш - те са си конструктивни и в следствие амортизацията може да мръднат. Но за износването на гуми най-голяма роля (да не каже единствена) играе сходимостта, която си регулирал, така че си свиркайFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа:Ако ти е регулирал сходимостта си ОК, останалите 2 наклона не можеш да ги бараш - те са си конструктивни и в следствие амортизацията може да мръднат. Но за износването на гуми най-голяма роля (да не каже единствена) играе сходимостта, която си регулирал, така че си свиркайmuns61 написа:За да се промени сходимостта, нещо по предницата се е променило.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар