Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пробка на задно колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пробка на задно колело

Здравейте,Вчера си смених накладките, че бяха майко мила(предни и занди) Всичко ОК, смазвах и задните бутака както си трябва/с демонтаж/ и влезе въздух. Дясното няма ядове, но лявото ми се запъна пробката, пробвах с ключ - НЕ, с клещи гарги които се заключват и пак нищо. Колата има мн въздух и не спира - Не може да се кара. Закарал съм я на майстор на 200м ми беше, но се надявам да не ме одруса яко Плана ми е ако и той/майстора/ не може да заръчам един супорт 2-ра ръка и направо да го сменям. Гледах в мегапартса и има за 16лв, но е за 2.0 мареа, предполагам за 2.4jtd са еднакви нали така?
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

имаме леко подобряване на сиситуацията. Пробката е развита, но педала потъва. Предполагам този майстор не е обезвъздушил как трябва.колата е с абс и при рязко натискане за да се включи се усеща засукване.От кое задно да почна обезвъздушаване и с кое да продължа?
    Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Хорица,айде пак на помощСега обезвъздуших и четирите колела, но проблем има.При запалена кола прдала почти потъва до долу!?При изгасена педала не потъва, а е твърд.преди да почна процедурата по смяна нана накладки не ее имала такъв проблем.извадих бушона на абс да вида ще има ли подобрение, но файда немаше. Колата не занася на една страна(т.е. да хваща неравномерно) Сега кове и може да се кара, но не ми харесва потъването на педала. Ръчната държи. Ясно ми е че сега съм и с 4 нови накладки и ще се напаснат и ще спира още по добре, но все пак.Некви хватки има ли?Колата е мареа 2.4jtdмн неща изчетох и сега ще покарам ден два и след което пак ще обезвъздуша. Ако не се подобри ситуацията ще демонтирам помпата за профилактика.
        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Може да иска напасване. Аз на Рено Клио като смених предни накладки после след 2-3 дни ми направи този номер на светофар потъна педала, но само веднъж. Преди и след това е нямало проблеми. Питах момчетата в сервиза и ми казаха, че първите 500км след смяната може да се случва така. На Брава-та като сменях накладки не ми е потъвал след това педала.Спирачките са луда работа и ми се е случвало сами да се оправят различни проблеми, като се напаснат на дълъг път. Така борих едно смотано свирене отзад преди време на същата Мареа. Чистих и смазвах водачите по препоръки тук и какво ли не още. Както се появи, така и изчезна.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

След смяна на каквото и да е по спирачки винаги действам по един същ начин. На безопасен път засилвам до 90-100 и в началото на тласъци спитам рязко 1-2 пъти, а третия напрово до свирване на колела. Пасата ми е с АБС, Мареата не, ама като го направя и няма грижи след това. Е, има още малко гратисен период докато заработят както трябва, но нещата се ускоряват с това. На Пасата ми е потъвал няколко пъти педата след смяна.
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

абе колата спира мн добре за нови накладки , че даже и на четирите колела сипра чудно.ама ме дразни това потъване то е плавно трябва да задържиш педала до край и след малко усещеш как почва леко да потъва.За мен ее въздух в системата, но и друго ме притеснява, като дръпна ръчната и натисна до край педала пак потъва т.е. не би трябвало проблема да ее от задни колела.ще я карам така поне 100км да ии навъртя, че я карам спортно :р и ми трябват мн спирачките ще видим как ще ее е
              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

а като обезвъздушавахте излизаше ли течност от всички обезвъздушители,че това е интересно.а и има и нещо друго-как са ти регулиращите механизми на задните накладки

Коментар

излизаше и то както си трябва. не знам как са, но колата е с дискове и не мисля,че има това за което питаш днес я покарах по глад и добре се справя със спирането, но просто с 1см по горе трябва да почва да спира ще почакам да се напаснат и след 100,-200км градско ще видим как е
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                  X