Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Характерно "потропване" от предното окачване на Ma

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Характерно "потропване" от предното окачване на Ma

При каране по неравен път с ниска скорост (не с дупки, просто неравен асфалт) се чува едно адски изнервящо потропване от пред - тупур-тупур-тупур - бързо, ритмично , все едно отчита всяка неравност по пътя. При по-висока скорост не съм го чул. При читав път - също.Смених тампоните на стабилизиращата щанга преди няма и 10 000км, смених и носачите с шарнирите.Възможно ли е това потропване (тупуркане) да е от амортисьорите или от накрайниците. Само тях не съм сменял все още. Външните накрайници ми изглеждат читави - когато ги разклатя не откривам луфт...Някакви идеи?

Биелетки, накрайници, носачи в този ред
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Носачите са още "пресни". Има ли начин да проверя биелетките (като както се проверяват шарнири например)

Коментар

Има разбира се.Отвиваш ги и гледаш дали хлопат шарнирните болтове при движение насам-натам с ръка.Не трябва да има абсолютно никакъв луфт.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Помня че с този от ляво имах проблеми с един болт, който не се развиваше, но ще го мисля някак...Поне цените са им достъпни - по 20-25лв парчето.Иначе отдавна съм вдигнал мерника на накрайниците, но при тях както казах, няма никакви признаци, че са заминали. Май ще сменявам наред ...

Коментар

Проблема се решава с флекса
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Притегни болтовете на носачите дето са към магарето.Аз сменях веднъж и с гедорето ги напъвах колкото можах и имаше някъкво подобно на това което описваш - едно такова никъкво.И като след няколко дни да ми правят реглаж, му казах на майстора да ги провери. И той вика тука трябва с тръба да се стяга силно.И тропането изчезна.Съответно следващият път като сменях носачи, едната гайка превъртя от стягане .
              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Re: Характерно "потропване" от предното окачване н

Ma®tin написа:
                При каране по неравен път с ниска скорост (не с дупки, просто неравен асфалт) се чува едно адски изнервящо потропване от пред - тупур-тупур-тупур - бързо, ритмично , все едно отчита всяка неравност по пътя. При по-висока скорост не съм го чул. При читав път - също.Смених тампоните на стабилизиращата щанга преди няма и 10 000км, смених и носачите с шарнирите.Възможно ли е това потропване (тупуркане) да е от амортисьорите или от накрайниците. Само тях не съм сменял все още. Външните накрайници ми изглеждат читави - когато ги разклатя не откривам луфт...Някакви идеи?
                Колега, и аз имам едно такова отвратително тропане (по павета). Смених накрайници (външни), тампони на щангата,амортисьори,тампон на амортисьор .... и тропането остана. Остана ми рейката... п.п. Тропането е едно "тъпо" ли?
                Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

кой този майстор дето стяга носача към магарето с тръба.кажи му ,че ткзс-то отдавна го няма

Коментар

Такааа и при нашата марея също има едно, тъпо тропане тук уточнявам от дясно, при преминаване през неравности, павета, точно както е описано от колегите Ma®tin и Papi по-горе. Изпусна десния амортисьор и решихме, че проблема е бил там, "да ама не", след смяна на амортисьорите тропането остана. И колеги се започна......., гледана е предницата на няколко места - "няма проблеми здрава е" тогава какво тропа, вдигат раменете майсторите, много им е лесно, ама колко е лесно като отидеш и им кажеш проблема е тук. Последователно са сменени - лагер и тампон над десен амортисьор, биалети, тампони на реактивна щанга и като писах в по-предишна тема, съвсем на скоро десен носач, защото скърцал имал луфт и след всичко това, преди няколко дена сина ми се обажда и ми казва
                    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

[quote:ec5819bee5="Flow"]Такааа и при нашата марея също има едно, тъпо тропане тук уточнявам от дясно, при преминаване през неравности, павета, точно както е описано от колегите Ma®tin и Papi по-горе. Изпусна десния амортисьор и решихме, че проблема е бил там, "да ама не", след смяна на амортисьорите тропането остана. И колеги се започна......., гледана е предницата на няколко места - "няма проблеми здрава е" тогава какво тропа, вдигат раменете майсторите, много им е лесно, ама колко е лесно като отидеш и им кажеш проблема е тук. Последователно са сменени - лагер и тампон над десен амортисьор, биалети, тампони на реактивна щанга и като писах в по-предишна тема, съвсем на скоро десен носач, защото скърцал имал луфт и след всичко това, преди няколко дена сина ми се обажда и ми казва
                      Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

Аз имам Стило 2004-та, комби, дизел. Същата работа, само че отляво. Чува все едно нещо е хлабаво и играе някъде при каране с много ниска скорост при неравности, примерно павета. Това става при скорост под 20км в час. Ходих при един майстор, каза че всичко е здраво. Никакви други симптоми няма. Явно това е голяма мистерия. В общи линии не ми се иска да сменям цялото окачване едно по едно... Дали пък да не карам така докато не стане по зле... Предполагам не е опасно...

Коментар

Точно и моята леко така потропваше при съвсем бавно каране и леки неравности ( понякога се чува) но вече имам чувството ,че си втълпявам не знам всичко съм проверил аморт,биалетки , носачи накрайници всичко е ок . Затова както казва един приятел едно Л@йно колкото повече ровиш в него толкова повече мирише затова я оставям така като не е нито едно от фаталните неща не мисля да набивам излишни пари за нещо което не съм сигурен от какво е и да купувам и да сменям здрави неща докато не го открия ...... та може и някоя пластмаса да е коли на 16+ години кво очакваме :D
                          Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                          Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Преди време един майстор ми викаше, че на Браво/а, Мареа много им се разхлопвали спирачните апарати и хората хуквали да правят предница - пак хлопало и се вкарвали в приключение докато разберат истината. Сега...колко е вярно - божа работа.
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

кола

Ако натисне спирачки тогава трябва да спре да тропа ако е апарати
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X