При каране по неравен път с ниска скорост (не с дупки, просто неравен асфалт) се чува едно адски изнервящо потропване от пред - тупур-тупур-тупур - бързо, ритмично , все едно отчита всяка неравност по пътя. При по-висока скорост не съм го чул. При читав път - също.Смених тампоните на стабилизиращата щанга преди няма и 10 000км, смених и носачите с шарнирите.Възможно ли е това потропване (тупуркане) да е от амортисьорите или от накрайниците. Само тях не съм сменял все още. Външните накрайници ми изглеждат читави - когато ги разклатя не откривам луфт...Някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Характерно "потропване" от предното окачване на Ma
Collapse
X
-
Има разбира се.Отвиваш ги и гледаш дали хлопат шарнирните болтове при движение насам-натам с ръка.Не трябва да има абсолютно никакъв луфт."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Притегни болтовете на носачите дето са към магарето.Аз сменях веднъж и с гедорето ги напъвах колкото можах и имаше някъкво подобно на това което описваш - едно такова никъкво.И като след няколко дни да ми правят реглаж, му казах на майстора да ги провери. И той вика тука трябва с тръба да се стяга силно.И тропането изчезна.Съответно следващият път като сменях носачи, едната гайка превъртя от стягане .Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Re: Характерно "потропване" от предното окачване н
Ma®tin написа:При каране по неравен път с ниска скорост (не с дупки, просто неравен асфалт) се чува едно адски изнервящо потропване от пред - тупур-тупур-тупур - бързо, ритмично , все едно отчита всяка неравност по пътя. При по-висока скорост не съм го чул. При читав път - също.Смених тампоните на стабилизиращата щанга преди няма и 10 000км, смених и носачите с шарнирите.Възможно ли е това потропване (тупуркане) да е от амортисьорите или от накрайниците. Само тях не съм сменял все още. Външните накрайници ми изглеждат читави - когато ги разклатя не откривам луфт...Някакви идеи?Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
Такааа и при нашата марея също има едно, тъпо тропане тук уточнявам от дясно, при преминаване през неравности, павета, точно както е описано от колегите Ma®tin и Papi по-горе. Изпусна десния амортисьор и решихме, че проблема е бил там, "да ама не", след смяна на амортисьорите тропането остана. И колеги се започна......., гледана е предницата на няколко места - "няма проблеми здрава е" тогава какво тропа, вдигат раменете майсторите, много им е лесно, ама колко е лесно като отидеш и им кажеш проблема е тук. Последователно са сменени - лагер и тампон над десен амортисьор, биалети, тампони на реактивна щанга и като писах в по-предишна тема, съвсем на скоро десен носач, защото скърцал имал луфт и след всичко това, преди няколко дена сина ми се обажда и ми казваFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
[quote:ec5819bee5="Flow"]Такааа и при нашата марея също има едно, тъпо тропане тук уточнявам от дясно, при преминаване през неравности, павета, точно както е описано от колегите Ma®tin и Papi по-горе. Изпусна десния амортисьор и решихме, че проблема е бил там, "да ама не", след смяна на амортисьорите тропането остана. И колеги се започна......., гледана е предницата на няколко места - "няма проблеми здрава е" тогава какво тропа, вдигат раменете майсторите, много им е лесно, ама колко е лесно като отидеш и им кажеш проблема е тук. Последователно са сменени - лагер и тампон над десен амортисьор, биалети, тампони на реактивна щанга и като писах в по-предишна тема, съвсем на скоро десен носач, защото скърцал имал луфт и след всичко това, преди няколко дена сина ми се обажда и ми казваFiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
Аз имам Стило 2004-та, комби, дизел. Същата работа, само че отляво. Чува все едно нещо е хлабаво и играе някъде при каране с много ниска скорост при неравности, примерно павета. Това става при скорост под 20км в час. Ходих при един майстор, каза че всичко е здраво. Никакви други симптоми няма. Явно това е голяма мистерия. В общи линии не ми се иска да сменям цялото окачване едно по едно... Дали пък да не карам така докато не стане по зле... Предполагам не е опасно...
Коментар
-
Точно и моята леко така потропваше при съвсем бавно каране и леки неравности ( понякога се чува) но вече имам чувството ,че си втълпявам не знам всичко съм проверил аморт,биалетки , носачи накрайници всичко е ок . Затова както казва един приятел едно Л@йно колкото повече ровиш в него толкова повече мирише затова я оставям така като не е нито едно от фаталните неща не мисля да набивам излишни пари за нещо което не съм сигурен от какво е и да купувам и да сменям здрави неща докато не го открия ...... та може и някоя пластмаса да е коли на 16+ години кво очакваме :DFiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Преди време един майстор ми викаше, че на Браво/а, Мареа много им се разхлопвали спирачните апарати и хората хуквали да правят предница - пак хлопало и се вкарвали в приключение докато разберат истината. Сега...колко е вярно - божа работа.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар