Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за сервото на Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за сервото на Мареа

След, смяна на всички части по спирачките, челюсти, цилиндърчета, дискове, накладки и маркучета, Мареата продължава да не спира, както трябва. Това което забелязвам е, че спирачката започва да се задейства чак в средата на хода на педала, а преди това се чува съскане. Спирачната система е обезвъздушена, няма въздух вътре. Съмнява ме помпичката на сервото, че нещо не е наред. Подлежи ли на ремонт, смяна на гумички и такива неща или трябва нова. И другия въпрос е, сервотата и помпичките взаимозаменяеми ли са на TD100 и 1.8 16v.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Не мисля, че проблема ти е в сервото.Такова потъване се получава при необезвъздушена система или при не разпънати до край задни накладки.Механизмите спичат и дори да го раздвижваш не се саморегулират.Трябва ръчно да го разпънеш така, че едвам да натикаш барабана в накладките.Ако имаш ръб, работата става по-трудна, ползвай чук
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колко трябва да натегна механизъмчетата, нали все пак трябва да има свобода колелото, за да се върти.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

До толкова, че да се върти почтиии свободно, малко да престръгва не е проблем, с времето ще се напаснат.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Точно така съм ги направил, лекичко да се чува престъргване но да се въртят свободно. Освен, да пробвам, да ги натегна още един оборот.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Пробвай и два
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Ще ти споделя начин за обезвъздушаване,който на мен ми помогна на бравата преди време.С помпене и изпускане на въздуха не стана,та майстора моя познат ми даде идеята.Слагаш маркуча на пробката а другия край пускаш и потапяш в шишето със спирачна течност.Отваряш пробката и почваш да помпиш на отворена пробка.Само гледаш маркуча да е потопен в течноста в шишето да не засмуче въздух.Напомпяш 10на-15 пъти и при натиснат педал завиваш пробката.напомпяш и минаваш на следващата.Мини всички апарати по тоя начин и си готов.После вече можеш да обезвъздушиш с напомпване и изкарване на въздуха по обикновения начин.П.С..Сменях задните цилиндърчета и имах твоя проблем.
              FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Я някой да огледа маркучетата дето са нови докато ти натискаш спирачка, да не би да се раздува някое от тях.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

аз заради износени задни накладки смених помпа течност всички маркучета предни дискове и накладки а какво се оказа?износени накладки и барабани.брей не спира а педала пропада.на другия ден газ към надин(за там се сетих първо)и за 45 кинта взех апарати дискове накладки и всичките му там джаджи и сега спирам по добре от lamborghini aventador :D .просто разкарайте тези скапани барабани отзад(не карате волга или жигула)и няма да имате проблеми.
                  fiat bravo 1.6 16v gt
                  fiat marea 1.9 8v jtd
                  fiat punto 1.7 td
                  fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
                    аз заради износени задни накладки смених помпа течност всички маркучета предни дискове и накладки а какво се оказа?износени накладки и барабани.брей не спира а педала пропада.на другия ден газ към надин(за там се сетих първо)и за 45 кинта взех апарати дискове накладки и всичките му там джаджи и сега спирам по добре от lamborghini aventador :D .просто разкарайте тези скапани барабани отзад(не карате волга или жигула)и няма да имате проблеми.
                    Сподели от каква кола
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

ХГТ най-вероятно.

Коментар

Working...
                      X