Здравейте колеги. От две седмици не мога да оправя задните спирачки на пунтото. Преди три години удариха колата отзад и се наложи смяна на целия заден мост. Мостът, който взех естествено беше втора употреба и в сервиза, в който ми изправяха и боядисваха колата го сложиха. Там съответно нищо не са му проверявали или сменяли, а са го сложили колкото да мине номера. Съответно после започнаха проблемите. Не ми бяха сложили пружинки на задните накладки и нямах спирачки отзад. Купих си каквото трябваше смених го и вече нещата станаха много по-добре, но така и не можах да си оправя като хората ръчната спирачка. Тъй като нямах време оставих нещата така, до преди две седмици, когато реших най-после да погледна и да ги оправя тези задни спирачки, защото ми предстоеше ГТП. Отворих барабана и след кратка ревизия установих, че спирачния цилиндър е запекал и протече. Купих веднага нов и го подмених и когато започнах да обезвъздушавам изненада - не потича спирачната течност. Тогава разбрах, че проблема е по-сериозен и започнах да търся запушена тръба или маркуч. Не искам да споменавам с колко мъка отвих разните тръбички, но стигнах до така наречения регулатор (кантар) на задния мост. След два дни блъскане и мъки така и не успях да отвия от него тръбичката, идваща от спирачната помпа отпред. Накрая ми писна и го оставих, като с учудване разбрах че вече уж тече спирачна течност като натиснеш педала. Преди това без изобщо да има тръбичките от кантара до спирачния цилиндър като напомпам педала ставаше твърд. Сега след като сглобих всичко при отворена пробка и напомпване педала пак става твърд. Въпросите ми са как работи този регулатор, от него ли е проблема и как да сваля тръбичката от него ако педала остава все така твърд и не може да се обезвъздуши системата. Регулатора ми е малко скъп (45лв) и не ми се искаше да го сменям, но като се налага ще го направя. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със задни спирачки на пунто
Collapse
Реклама
Collapse