Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto HGT ремонт на спирачен апарат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto HGT ремонт на спирачен апарат

Преди няколко дена усетих че колата спира сама, няма инерция и лесно се разбра, че десният апарат задържа.Свалихме го, отидохме в магазина и взехме ремонтен комплект за именно такова, но греда - буталото, което ни дадоха беше ф48, а това на пунтото е ф54. Ок, върнахме се, върнахме го, поискахме точно ф54, но такова за тази кола няма... За сметка на това намериха единствено за пунто ф54 от модела 1.9jtd след 2003 година.В крайна сметка има разлика във височината на буталото ~5мм и гумата, която предпазва от мръсотия грам не пасва. Влязох в eper и намерих спирачките тукЛесно се вижда, че ремонтен комплект А е с номер 7075910. Като влезеш в ebay (примерно) и потърсиш "fiat 7075910" излизат всякакви коли "Fiat Duna, Fiorino, Palio, Punto, Siena; Lancia Y" примерно. Но този комплект има ф48!?В крайна сметка не мога да разбера какво става - дали са сменяни апаратите на пунтото, но дори и да са, как бутало ф54 пасва перфектно, а гумичката за него (от пунто jtd) не пасва изобщо и като цяло изглежда (засега изглежда, най-вероятно ще пробваме) ми трябва гумичка ф48?
    Fiat Punto MK2 Sporting
    Fiat Punto MK2 HGT

В крайна сметка след някаква магия успях да намеря точно това, което ми трябва. Чрез някакъв каталог на Frenkit намерих кит подходящ за мен (въпреки, че в този каталог пунтото го няма естествено, кита е номер 254905)H на буталото е 51ммФ на буталото е 54мми в крайна сметка 2 такива фиата използват този същият кит: fiat doblo 03-01 -> и fiat palio weekend 01-96->В сайта на единственият магазин за авточасти в 200 хиляден град този същия кит е написан единствено за .. Мазда 121 1,25-1,8D 3/96-4/03 и щеше да има бая да почакам да получа точният за мен.Този, който за първи път ми пасна на Ф, но не и на височина беше 55.5мм, което е с 4.5мм повече от колкото трябва и накладката не може да влезе както трябва.3 дена мъки за един прост ремонтен комплект ...
    Fiat Punto MK2 Sporting
    Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

Working...
    X