Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Различен спирачен цилиндър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Различен спирачен цилиндър

Здравейте, колеги. Преди месец забелязах, че задният ляв барабан задържа много. Когато го отворих видях, че накладките са заминали и си купих нови. При смяната обаче забелязах, че цилиндъра е задържал и не мърдаше на никъде. Свалих го пръсках го със спрей за ръжда и се раздвижи, но пак трудно, та реших и поръчах и нов цилиндър. Проблемът стана, когато сменях цилиндрите. Новият не отговаря на дупките за захващането и дава отклонение с около 4-5 мм. и съм го хванал само с едното болтче. Мислех да разпробия с дрелка и да го хвана и с другото, но се зачудих дали е възможно просто този цилиндър да не е за моята кола или просто новите вече са такива. Та ако някой е сменял скоро да каже дали му е паснал или се е налагало да разпробива. И другия проблем, който ми се появи във връзка с това е, че след смяната на накладките и цилиндъра, напръсках жилото на ръчната спирачка също със спрей за ръжда и сега често се случва, когато съм използвал ръчната да задържа - в повече от 80% от случайте. Къде да търся проблема с нея ?
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Не разпробивай нищо, ами го смени с правилното или отвори твоето и го почисти със шкурка, стига да са му здрави уплътненнията.Цилиндърчетата на Браво/Мареа/Мултипла са различни, като и за самите модели има различни размери.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Още тогава се обадих на човека, от който го купих и каза, че това било за моята кола, а що се отнася до връщането - нямало как да стане. На стария уплътненията му бяха скъсани на 2 места. А когато го почистих още тогава и го сложих при първото натискане на спирачката и задържаше пак.
      Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Коментар

Човече това не е правилния цилиндър. Вземи стария и новия и отиди в магазина с двата. Да види търговеца че този не е за тази кола.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ако ти е здрав цилиндъра т.е. без корозии и надрасквания, вземаш новите буталца с гумичките и ги слагаш на стария цилиндър и си готов, така и така си дал парите щом неможеш да го върнеш.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

кола

Има 2 вида спирачни инсталации на Пунтото ми беше от Браво/а не от Пунто има разлика 5 мм смених го веднага като разбрах дори не бях го слагал и си реших проблема прехвърлянето е трудна работа .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Имам същият проблем на Пунто 1,1 96г.Значи изводът е ясен. Демонтирам цилиндърчето, слагам в джоба и отивам на магазина. :D
              Fiat Punto 1,1- 1996г.
              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Working...
              X