Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови пружини Brava 1.8 ELX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нови пружини Brava 1.8 ELX

Здравейте, колеги.Реших да сменям предни пружини на фиатката, че червените - спортни ми разказват играта по прекрасните ни пътища. Сигурно ще има и втори етап смяна - на задни, ама.. бюджета ще диктува правилата и времето. Амортисьорите са ми на има - няма 5-6К км. Яд ме е, че не смених пружините още при смяна на амортисьорите, ама.. минало. Мисля да вземам нови от магазина, че да не се натреса на омекнали и пак да ,,висна

Колега тампони в магазините за авточасти. От 2 до 5 сантима, цената 3-4 лева на тампон. Питай в някой магазин ще ти обяснят, за мен това е по-скоро временно решение, най-добре нови пружини. П.П Имаше една форумска мареа наскоро момчето я повдига ще се опитам намеря мнението и кой точно беше колегата и ще го драсна да ти обясни той най-добре. П.П 2 Намерих темата: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15 ( стр.2 ) Сега прочетох колегата ги е взел за 10 бройката ... това за мен не е нормално, тъй като за пасат B5 взехме за 6 лева 2, но както и да е, успех.
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Благодаря, колега @svetli4a!То че ще сменям пружините - решено вече.По-скоро се опитвам да разбера от ,,първа ръка

Коментар

Тампоните са само за отзад.Сменяй пружините, но пак си внимавай
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
          Тампоните са само за отзад.Сменяй пружините, но пак си внимавай
          Това вече променя нещата. Значи, темата тампони отпада. Мислим само за нови пружини.Благодаря, колега!

Коментар

Възможно е да има и някакви за отпред, но не си заслужава.Окачването като цяло си е твърдо, не очаквай чудеса
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
              Възможно е да има и някакви за отпред, но не си заслужава.Окачването като цяло си е твърдо, не очаквай чудеса
              Не очаквам драстична промяна, ама поне малко подобрение, че пътищата са отврат. И отделно - малко височина.Малко,малко.. много се надявам да се повдигне около 15см картер - терен, което спрямо сегашното положение си е 4см нагоре.Благодаря, колега!Хубав ден!

Коментар

А с какви гуми/джанти си?
                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

175/70/14Лети джанти с които купих дзвЕро Май много от фиатките карат с такива, та си мисля, че може и да са си фабрични.

Коментар

Като сложиш нормални пружини може да минеш и на по-големи.
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Ще се пробва.Засега чакаме заплатин ден, та да уредим пружините

Коментар

Здравейте, колеги.Днес смених пружините на фиатката. И четирите. Отзад - Ок.Отпред - вдигна се на 18см картера от земята Сглобих и казвам си - остана смерване на предница. Маневра за паркиране на място и.. скърцане. Жестоко.Пружината подскача при въртенето и дрънчи. Вариант 1 - скапани лагери на тампони горе. Ама със старите пружини проблема го нямаше. Въртеше тихо и послушно.Впрочем - старите пружини са на мекици. Странно, що толкова твърдо возеше.Вариант 2 - сбъркани пружини в магазина. Увериха ме, че това са стандартните. Чудя се, дали не са ми дали за дизел, въпреки неколкократното повтаряне каква е и кой набор е колата.Ако някой се е сблъсквал с проблема - едно рамо ще ми дойде дюшеш.Благодаря предварително!

Коментар

Най-вероятно опира пружината някъде и се завърта спрямо чашата на амортисьора. Огледай при положението в което скърца къде точно има белези от триене по пружината и по купето.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Прикарах сина да върти волана, аз се гъзнисах да заничам под калника.Има триене в горният край. Металната капачка, покриваща гумената подложка на пружината, която контактува с лагера на тампона на макферсона се движи на пресекулки. Подскача направо. Или нещо не съм наместил или тампона с лагера са умрели, ама.. що не запъваше лагера (ако е той) преди смяната. Пак ще се разкоства, де. Ясно е.

Коментар

Може да е разместена пружината спрямо металната чашка на която ляга тампона.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X