Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Носачи ли са що са?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

willow75bg написа:
    Тази събота смених четирите тампона на двата оригинални носача,шарнирите не са мръднали.Трите тампона бяха трагедия.Номера става както казва М5коv,ъглошлайф,чук и дорник.При монтажа обаче скъсах едното моншонче на носача по невнимание.Продават ли се само маншони или да търся втора употреба здрав?
    Маншон на шарнира ли? Продават се силиконови и едни жълти полиеретанови. Така и така е скъсан, напълни си шарнира с литиева грес и ще те надживее.
    Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Продават се, пробвай в магазините за части.Моята, като я водих на преглед, ми казаха че имало много лек луфт в шарнирите :/
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Каква пък е тази литиева грес?Аз имам някаква,но не я знам каква е,най-вероятно е обикновена.Ще го купя маншончето на шарнира и ще го сменя.

Коментар

willow75bg написа:
          Каква пък е тази литиева грес?Аз имам някаква,но не я знам каква е,най-вероятно е обикновена.Ще го купя маншончето на шарнира и ще го сменя.
          просто издържа на по висока температура, българската е 1,50-2,00лв. тубичката.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Там няма висока температура Сложи каквато и да е но по-мазна на пипане Може да добавиш и масло и да го разбъркаш и забравяш
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Потвърждавам , че в Казанлък се справят добре с шарнирите . Има обаче една подробност , не трябва да е тотално разбит и ябълката да се е трила в метала , тоест леглото може и да не е перфектно но ябълката трябва да е добре. Тампоните е най лесно на преса да се набият , но става и с чук . Ако не е центрован добре ,ще приплъзне втулката по оста на носача и ще се намести.
              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Аз пък да ви кажа, че в Кз имат често и издънки.Появява се едно досадно пукане. Нещо от сорта на 2 от 10 носача.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Досега в Казанлък съм правил и двата си носача. Доста съм минал вече и няма проблем - по разбитите улици на моя град.
                  Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

emzo написа:
                    Аз пък да ви кажа, че в Кз имат често и издънки.Появява се едно досадно пукане. Нещо от сорта на 2 от 10 носача.
                    Според теб кое точно в шарнира може да пука ?

Коментар

alvanovo написа:
                      Досега в Казанлък съм правил и двата си носача. Доста съм минал вече и няма проблем - по разбитите улици на моя град.
                      С тази разлика, че ти си направил 2.Аз съм правил над 30 комплекта на приятели и има рекламации. Да, когато ги направи хубаво държат много.
                      Nikolow написа:
                      emzo написа:
                      Според теб кое точно в шарнира може да пука ?
                      Аз отдавна съм решил да не карам с рециклета. Има марки, читави, които с отстъпка идват малко над рециклаж на носач и държат доволно км.На въпроса ти ще отговоря така - това, което при един оборот на ябълката кара пукането да спре.Мога и по-детайлно да ти отговоря, но информацията не е моя и не е колегиално да я правя обществено достояние.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А може ли да кажете какво точно е пукането?Имам едно прословуто препукване във волана при леко въртене на място с 1/4 оборот, а на последния преглед ми казаха, че шарнирите леееко са тръгнали. Дали тва не е от тях, щото друтото си е наред.
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

При движение на шарнирния болт се чува пукане.Оправя се временно като се смаже и се завърти с няколко оборота ябълката.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тенкс!
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Рециклажа беше 24-25 с транспортните , TRW носача беше 240 (нямам отстъпки) , пълните ментета бяха 120.Проблема идва от там .че хората чакат шарнира да се разчука , тоест имаме биене метал в метал , износва се и ябълката и леглото . При рециклажа не се престъргва ябълката ,а само слагат полиамид . На всяка смяна на гуми зимни/летни вдигам само по една гума и се почва яко лашкане . Хубаво е един да лашка гумата другия да си сложи ръката на шарнира , тампоните , кормилните накрайници. Усети ли се луфт - се сменя , а не да чакам да почне да чука. Тампоните на носача ги пробвам като слагам по едно трупче отпред и отзад на гумата и се тръгва леко напред-назад. Биалетките и тампоните на стабилизиращата са ясни как се пробват.Аз рециклирх понеже тампоните си бяха добре , само шарнира не ми хареса, от тогава има навити доста километри , и рециклирах и оригиналните TRW с които дойде колата за да имам готови резервни.Въпроса рециклирани или не всеки сам си решава според джоба си и колата .

Коментар

Предничт тампон на Ори носач се намира трудно,той е с два диаметъра.
                                ex. punto elx 1.2i
                                Lancia Libra 1.6

Коментар

Working...
                                X