Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задни пружини за Пунто, взаимозаменяемост м/у MK1 & MK2?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задни пружини за Пунто, взаимозаменяемост м/у MK1 & MK2?

Здравейте, утре ще вкарвам колата за ремонт, и имам съмнения, че задните ми пружини са отишли. Майстора ще провери доколко и обмислям варианта за нови 45лв/бройката и втора ръка 13лв/бр от мегапартс. Проблема е, че днес като отидох в мегапартс и ми извадиха пружините на тях пишеше пунто 1.2 ’97 т.е. пунто мк1, а са обявени като пунто мк2. Доколко са същите? И Ако не са, да събирам ли парички за нови? Разбира се, мога и от форума да взема втора ръка, има едни активни от 1.9 jtd.

По какво съдиш, че са за смяна?Купи си нови.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Съгласен съм с "купи си ново". Но ако следвам тази логика, за всичко, което трябва да бъде сменено, трябва да продам колата и да си карам Drag-a. Това е колата с 40 литра газ, 30 бензин и 3ма човека в нея. Както и да го гледам не е нормално да е чак толкова. Ако е нормално ... Така да бъде. Идеята е, че ще я вкарвам в сервиз за кормилни накрайници, майстора каза, че ще погледне и за притесненията ми относно пружините. Ако са за смяна ще ми каже, е да де, но аз не мога през 1 седмица да съм без кола и затова искам всичко на един път да стане. Мегапартс ме устройват идеално - взимам и мога да правя с частите каквото си искам. След 2 седмици ги връщам и си получавам парите. Но ме дразнят как всеки път, ама всеки път, лъжат годините и модела на наличностите. http://i58.tinypic.com/zj89j7.jpg От преди 10 минути - празна кола, с празен багажник, с 5 литра бензин и 35литра газ.http://i61.tinypic.com/fxz3f7.jpghtt...om/2a8oz7b.jpg

Коментар

Нормално си кляка . Моето клякаше горе долу толкова със 3-ма човека 20 литра ГАЗ и два сака.
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Ще ми се да напиша как са се развили нещата. Майстора каза, че нямам нужда от смяна на пружини. Тези от МК1 НЕ стават.

Коментар

И аз имам подобен проблем с пружините на пунто 2, но моята е по-клекнала от на колегата, калника е на около 3 см от гумата когато е празна колата с 30л дизел когато се натовари и мина през неравност някой път се чува тъп удар. Има някои слагат подложки на пружините ако някои е слагал такива да каже как, какви и от какво, знам за такива от опел но не знам дали стават. Варианта да ги сменям с нови не става, а ако ги взема от морга вероятно пак ще са омекнали
            punto 1.9 JTD 2000

Коментар

Working...
            X