Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.2 няма ръчна и след смяната на накладки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.2 няма ръчна и след смяната на накладки

Здравейте днес смених накладките на бравото 1.2 16 2000. Имало 2 размера барабание моето беше с малкия 180 мм. Нямам механизъм като на другите фиатки за саморегулиране. Механизма е на новите и на старите накладки. Старите ясно всичко по тях беше в разжда и други боклуци. Монтирах новите(обрах ръбчето на барабана) Натиснах няколко пъти спирачка, чух как се разтяга механизма и ето пак нямам ръчна. Натегнах от жилото при ръчната и пак нищо. Просто спира слабо. Преди да натегна имах по голям луфт в педала на спирачките. Нали уж механизма е саморегулиращ се. Дайте предложение какво да правя.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

При новите накладки има разлика в радиуса на кривата на самото феродо спрямо кривата на барабана и се получава триене в малка точка а не по цялата повърхност на накладката. Караш и ги чакаш да се напаснат с времето.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
      При новите накладки има разлика в радиуса на кривата на самото феродо спрямо кривата на барабана и се получава триене в малка точка а не по цялата повърхност на накладката. Караш и ги чакаш да се напаснат с времето.
      Мерси, ще чакам
      мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

[quote=AthlonXP]
        pi4_s_bravo написа:
        Мерси, ще чакам
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

[quote=Fiat_Punto11][quote=AthlonXP]
          pi4_s_bravo написа:
          Мерси, ще чакам

Коментар

Няма да стане веднага! pi4_s_bravo ти е обяснил защо. Покарай няколко стотин километра и тогава.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Колеги аз съм с браво 1.6 16в също като колегите смених задни накладки,да кажа че съм с барабани и също нямам ръчна или поне не достатъчно.Навивах механизма който е за челюстите за да оптегна,но пак нямам.По наклон си държи нямам проблеми като натисна педала на спирачките си ловят и то добре,от лоста съм стегнал жилото също,но сега дори и на сняг не мога да влезна в завой както си трябва.За колегите които ще кажат да мина няколко стотин километра,вече съм минал повече.

Коментар

В понеделник съм почивка и ако е хубаво времето ще ги сваля пак барабаните да разхледам внимателно всички. А съм изчистил вътре всичко до блясък...

Коментар

И за двама ви е най-лесно да направите следното -сваляте барабаните и с едра шкурка надирате повърхността на накладките. монтирате барабаните и карате малко, сваляте барабаните и огледайте къде е контактувала накладката с барабана- там ще е различно гланцирана повърхността. Така ще разберете на каква повърхност спирате отзад.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Винаги първо започва да контактува горе при буталото и след това слиза надолу. Лошото е, че и след 200км пак няма да дойде ръчната. Лятото смених накладките и съм минал над 3к с Бравото и ръчната не дойде. Онзи ден ми изпадна един от щифтовете които държат накладките и стана мармалад. Днес си чакам новите комплекти + накладки и ще видя дали този път ще докарам ръчната да работи нормално. Като мисля и барабаните да ги закарам на стругар да ги пипне леко.

Коментар

Какви са тея саморегулиращи механизми, може ли една снимка щом са по-различни?3 пъти съм сменял задни накладки (Пунто2, Мареа, Мултипла) и винаги си настройвам механизма на ръка с отвертка, изобщо не чакам да се самонатегне. И ръчната и крачната си работят от самото начало.1. Отхлабвам болта за регулиране на ръчната под лоста.2. Слагам накладките.3. Натягам на ръка или с отвертка механизма до толкова, че едвам, със сила да влезе барабана в накладките.4. Помпя 2-3 пъти педала, врътвам барабана и ако се върти свободно или с минимално претъркване, сглобявам.5. При нужда натягам болта за регулиране на ръчната под лоста.И така
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                        Какви са тея саморегулиращи механизми, може ли една снимка щом са по-различни?3 пъти съм сменял задни накладки (Пунто2, Мареа, Мултипла) и винаги си настройвам механизма на ръка с отвертка, изобщо не чакам да се самонатегне. И ръчната и крачната си работят от самото начало.1. Отхлабвам болта за регулиране на ръчната под лоста.2. Слагам накладките.3. Натягам на ръка или с отвертка механизма до толкова, че едвам, със сила да влезе барабана в накладките.4. Помпя 2-3 пъти педала, врътвам барабана и ако се върти свободно или с минимално претъркване, сглобявам.5. При нужда натягам болта за регулиране на ръчната под лоста.И така
                        на 1.2 16 браво е друг механизма и на моето 1.9 жтд и на 1.8 16 бяха такива и не съм имал ядове. Но това 1.2 от както го имам (на сестра ми) никога не е имало ръчна колкото да седи на баира държи иначе в движение както казва колега и на сняг я няма ...... Ще видя ако през седмицата мога да го погледна, че до понеделник не ми се чака. Да видя как да разтворя максимално накладките.

Коментар

Накладките сами си се разтварят при натискане на спирачката или дърпане на ръчната, затова е механизма със зъбчетата. Проблема е контактната площ най вероятно. С износването на барабаните контактната площ се намалява още повече и от там идва проблема. При много други автомобили механизъма който държи накладките винаги разпънати се слага в долния край. По този начин долу където е голям луфта се намалява до минимум а в горния край буталцата пък си изкарват накладката с времето да контактува изцяло. Сега с по голям барабан като диаметър в долния край накладките няма да работят дори и да останат на желязо горе. Като това е моя теория и си пиша малко наизуст, без да съм мерил каквото и да било, но барабаните поне при мен имат 1.5мм ръб окомерно.

Коментар

M5kov написа:
                            Това е правилния ред колеги, като за т.3 тези накладки със зъбчетата има едно отворче на накладката пред планката със забчетата (оградено в червено), тика се една отверка и зъб по зъб се натяга и се пробва барабана. И да добавя :D и точка 6. Влизате във форума и пишете "Вече имам ръчна"
                            Прикачени файлове
                            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

кола

И аз преди на Пунтото имах подобен проблем майсторите се чудеха какво да направят и едниия майстор направо ги разглоби и зглоби наново и всичко се беше оправило .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X