Здравейте,Проблема е следния, при по яко спиране (например намаляне от скорост над 120км/ч) от ляво предно колело се чува виене, това в градски условия не се получава. Въпроса ми е някой има ли идея от какво може да е - евентуално дисковете да са за смяна? Знаете ли кога трябва да се сменят?П.С. До колкото съм наясно дисковете когато са за смяна почват да бият/вибрират... при мен се чува ясно виене.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене при по натоварено спиране - нови дискове?
Collapse
X
-
trustworthy написа:Лагер на главината, мога да се обзаложа Обикновено се чува най-ясно при рязко намаляване на скоростта. Ако не го смениш, с течение на времето се се започне да се чува и при по-ниска скорост.Brava 1.6 16v
Коментар
-
Turbo написа:...Ако е лагера, обикновенно се чува при висока скорост, а не само при намаляване рязко_______
146 JTD
Коментар
-
Относно темата...
Здравейте на всички, които пишете по тази тема. Реших и аз да споделя проблема си. Колата е Marea 2.4 TD.Значи при каквато и да е скорост /в границите на нормалното до 100км./при спиране няма виене, понякога свирят накладките, но това е ясно. Обаче, когато включа задна и при движение назад натисна спирачка, се чува много неприятно и ясно изразено виене, но само като натисна спирачка. На няколко пъти забелязах, че при много бавно потегляне със въртене на волана отново се чува за миг на прекъсване, но много по-слабо. Всичко това идва от задната част. Колата е със ABS. Възможно ли е да е от накладките, ако да защо тогава при нормално спиране от движение напред не се чува? Друго, за което си мисля е, просто само единия от двата спирачни апарата на задните колела да затяга, а другия не. Ще очаквам да си кажете мнението!Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Re: Виене при по натоварено спиране - нови дискове?
t_i_t_o написа:... евентуално дисковете да са за смяна? Знаете ли кога трябва да се сменят?П.С. До колкото съм наясно дисковете когато са за смяна почват да бият/вибрират... при мен се чува ясно виене.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
trustworthy написа:Точно от накладките си е И моите са така и задните свирят по абсолютно същия начин при заден ход. КОфти феродо, но не е болка за умиране. Спокойно можеш да си караш така, докато не дойде време да ги сменяшFiat Marea 2.4 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар