Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ремонт спирачна помпа браво 1.6 16

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ремонт спирачна помпа браво 1.6 16

Имам проблем със спирането! Педала потъва до долу, губя течност, и спирам само с помпене. С едно натискане все едно не съм натиснал. Видях че има прясно петно от течност зад помпата където влиза в купето. Купих комплект гумички занподмяна, обаче не мога да сваля казанчето! Някой разглабял ли е помпата да каже. И друго стана от два дни ми изчезна ръчната, незнам дали има връзка. Само информативно нови рръбички накладки дискове отпред и отзад преди 6 месеца всички механизми работят
    fiat bravo sx 1.6 16V 103

Казанчето излиза само с дърпане- държат го само гумичките в които влиза в помпата.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ами гумичките са 12 лв. А стара помпа ако взема, ще реша да и сменя гумичките и така да си я сложа, за да не я сменян и нея след месец. В този ред на мисли ще направя моята. Иначе бих взел нова не са скъпи. Незнам. Сега трябва цялата предница да правя щото в поледицата издрънчах един голф, и работата е сериозна.

Коментар

Чисто нова едва ли е повече от 60-70 лева.За какво са тия експерименти?

Коментар

Защото ми се занимава

Коментар

Обикновенно заедно с гумичките се износва и цилиндъра и с новите гумички ще ти останат само натрупани знания Поне при мен така стана ,накрая нова помпа реши проблема. Това на предишния Фиат.

Коментар

В 90% от случаите така става-има промяна и на геометрията вътре, не са само гумички.Само с измерване може да се види дали тази помпа става за рециклиране.Шлайфа се до следващ ремонтен размер и се взимат съответния размер гумички. Но за толкова дрегни детайли като помпите за коли...вече май никъде не се прави. Прави се на големи машини.

Коментар

Така, в петък смених гумичките! Получи се успешно. Вмомента нямсм теч, и спирачките са на ниво, да не кажа че се уча да карам наново. Преследих до сега теч няма. Всичко е ок. Не видвх да има износване в цилиндрите тъй като Гумите имат триене с помпата самите метални части вътре нямат, та лично аз не че съм сигурен, ама според мен не знам за кво шлаифане става на въпрос. Та ще кача и няколко снимки може и леко обяснение, понеже незнаех и като свалих цилиндъра всичко себразхвърча, а вбгугъл така и не открих снимки на раглобена помпа. Та начинанието ми струваше 12 лева и 3 часа работа с обезвъздушаване на 4колела

Коментар

Малко снимки
                  Прикачени файлове

Коментар

За дс се разглоби цилиндъра се маха първо зегера. После внимателно се дърпа, като се придържа защото при излизане се разхвъава всичко понеже пружината го избутва. Под казанчето има два отвора с гумички. След премахването се вижда в единия още един пръстен, под него има елемент приличащ на сифон. Той отдолу си има опашка която придържа втория цилиндър отвътре или каквото е там. При издърпването му се освобождавс и вътрешния.ред на разглобяване: казанче, гумичките под него, сифончето, зегера, дърпате внимателно на вън. На осите има едни щипки който държат шайбите пред гумичките. Леко с отверка се напъва и излизат. Подменяте гумичките, и събирате в обратния ред, като обаче първо след като вкарате първата част, натискате навътре, вкарвате сифончето и после втората част, за да натискате за зегера самонедна пружина тъй като първата вече е натисната и законтрена.

Коментар

Working...
                    X