Здравейте колеги, пиша в този раздел тъй като проблема е комплексен. Преди около 3 седмици заден спирачен цилиндър на моята кола протече. Казанчето със спирачната течност се изпраз и иии оправиха ми колата пбаче след това се започна едно ходене по мъките със педала на съединителя. Четири пъти го обезвъздушават и четири пъти педала пропада ли пропада след пробег около 60-150км. Горна и долна помпа са сменени(TRW) преди 15 000км и изключвам тях като вариант за повредата. Моля помогнете с мнение от къде и как е възможно да всмуква въздух тая система, че да няма оправяне толкова време. Не изключвам варианта майсторите да са некадърни, нищо, че са ми братовчеди. Другото е евентуално да ми предложите сервиз някъде в софия, в който поне ще се отнесат съвестно къю сличая понеже вече цял месец ми оправят тоя проблем и резултата е един и същи...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със хидравличен съединител на Пунто 2 1.9 жтд
Collapse
X
-
Re: Проблем със хидравличен съединител на Пунто 2 1.9 жтд
Antonio_Pr написа:Здравейте колеги, пиша в този раздел тъй като проблема е комплексен. Преди около 3 седмици заден спирачен цилиндър на моята кола протече. Казанчето със спирачната течност се изпраз и иии оправиха ми колата пбаче след това се започна едно ходене по мъките със педала на съединителя. Четири пъти го обезвъздушават и четири пъти педала пропада ли пропада след пробег около 60-150км. Горна и долна помпа са сменени(TRW) преди 15 000км и изключвам тях като вариант за повредата. Моля помогнете с мнение от къде и как е възможно да всмуква въздух тая система, че да няма оправяне толкова време. Не изключвам варианта майсторите да са некадърни, нищо, че са ми братовчеди. Другото е евентуално да ми предложите сервиз някъде в софия, в който поне ще се отнесат съвестно къю сличая понеже вече цял месец ми оправят тоя проблем и резултата е един и същи...Fiat Punto MK2 1.9JTD ELX
-
tomsan написа:Не мога да препоръчам сервиз в София, оставям това на колегите, но определено трябва да отидеш някъде където знаят как се обезвъздушава такава система.Fiat Punto MK2 1.9JTD ELX
Коментар
-
Antonio_Pr написа:tomsan написа:Не мога да препоръчам сервиз в София, оставям това на колегите, но определено трябва да отидеш някъде където знаят как се обезвъздушава такава система.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Antonio_Pr написа:tomsan написа:Не мога да препоръчам сервиз в София, оставям това на колегите, но определено трябва да отидеш някъде където знаят как се обезвъздушава такава система.Маренго 1.9Jtd-110 2002
Коментар
-
Колеги, проблема е решен. Сличайно реших да проверя горната помпа, че ми се стори като да квака... Отварям аз вадя металния лост дет се закрепва за педала вадя зегерката, и, бутвам буталцето и ооо чудо пружината вътре разтрошена на 4 парчета направо получих удар. Та купих нова помпа промих цялата система и колата вече мърка и не се оплаква :DМерзи за съветите иии внимавайте с частите на TRW... накладките им са хубави ама май само с това спира хубавото при тях, а е възможно да е било и фалшификат. След 15 000км пак ще споделя колко са хубави пък LUK :DFiat Punto MK2 1.9JTD ELX
Коментар
-
Не разбирам как сте я мъчили, за да счупите пружината. Обезвъздушаването става от пробката на долната помпа под акумулатора. Както и ти си се сетил по трудния начин, а то е елементарно. Махаш капачката на казанчето. Ползваш подходящо маркуче, което нахлузваш на развитата пробка, а от другата страна вкарваш една 50 кубикова спринцовка. Много готино избълбуква казанчето и си готов.
Коментар
-
wwalker написа:Не разбирам как сте я мъчили, за да счупите пружината. Обезвъздушаването става от пробката на долната помпа под акумулатора. Както и ти си се сетил по трудния начин, а то е елементарно. Махаш капачката на казанчето. Ползваш подходящо маркуче, което нахлузваш на развитата пробка, а от другата страна вкарваш една 50 кубикова спринцовка. Много готино избълбуква казанчето и си готов.Fiat Punto MK2 1.9JTD ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар