Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Педала на спирачката омеква

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Педала на спирачката омеква

Здравейте колеги.Имам следния проблем:Когато натискам плавно педала на спирачката, педала потъва почти до края, а при рязко натискане най-често автомобила си спира нормално.На какво може да се дължи това? Спирачна помпа? Смяна на течност? Не съм правил нищо по системата, така че едва ли ще е от въздух.Ориентировъчна цена на ремонта ако се окаже помпата? Нова ли да взема или може и употребявана?п.п. Имаше един майстор в Дружба който доста го хвалеха, включително и аз, някой има ли му телефона? Май се казваше Дани

кола

Каква е колата Виж да няма въздух в системата -да се обезвъздуши първо.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Мареа комби 1.8 бензин.Може ли да има въздух в системата ако не е пипана.

Коментар

Виж маркуча от вакуум помпата до сервото и най вече клапанчето на входа на сервото- понякога там се появяват проблеми от стареене и почват такива странности.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Недей гледа нищо, а си купи една нова помпа (приблизително 50-60лв.) и си готов.
          FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

първото нещо се нарича диагностика.питам всички вас -ами ако не е помпа какво правим.първото нещо което трябва да направиш е да отвориш барабаните и да провериш дали ти работят саморегулиращите механизми.ако не работят,то с течение на километрите накладките се износват,а няма кой да обере разстоянието между накладката и барабана.симптомите са същите-педала потъва и на второто напомпване е вече твърд и си спира.разбира се не ме разбирайте погрешно за помпата,защото ако отзад всичко е 6 то тя е виновника и е за смяна

Коментар

Пичове... Най-лесно да кажете това и готово 50-60 лв ама като се окаже регулатор аре още едни 60-70лв ма нали не са вашшите пари хората да се блъскат!В една тема по долу от тази се мъча си реша един проблем и никой не ми е помогнал!Мъча си се сам, чета др форуми, че тук 3ма човека се мислят за велики и само акъл дават, а един път не са се наврели под колата.С добри чувства го пиша, но не всички мния са меродавни!
              Fiat Marea 2.4 JTD+
              Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
              Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
              Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Нормално, хората няма как да поставят "диагноза" без да са видяли колата, а в нашия случай е така. Все пак тук си е на принципа на доктор Хаус. Аз до сега винаги съм получавал смислени отговори.Въпрос: колко ориентировъчно струва смяната на помпата, за София говорим?

Коментар

***Модерирано***Реклама!Моля, ползвайте системата за л.сМодераторски екип на fiat-bg.org
                  Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                  Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                  Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Да бе ясно че няма как да ни поставят диагноза, но съм ,,за
                    Fiat Marea 2.4 JTD+
                    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                    Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

ivel написа:
                      първото нещо се нарича диагностика.питам всички вас -ами ако не е помпа какво правим.първото нещо което трябва да направиш е да отвориш барабаните и да провериш дали ти работят саморегулиращите механизми.ако не работят,то с течение на километрите накладките се износват,а няма кой да обере разстоянието между накладката и барабана.симптомите са същите-педала потъва и на второто напомпване е вече твърд и си спира.разбира се не ме разбирайте погрешно за помпата,защото ако отзад всичко е 6 то тя е виновника и е за смяна
                      Това лесно може да се разбере и без да сваля барабаните, като дръпне ръчната напомпи няколко пъти изчака малко и тогава да пробва с плавно и рязко натискане.
                      FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

така е ,ама върви му обясни точно,затова око да види ,ръка да пипне

Коментар

износени барабани и накладки.като натиснеш педала поради факта че няма феродо цилиндъра и се разтваря много и изпуска течност и педала пропада.има вероятност да е от помпата но за да си сигурен свали барабаните и виж дали са омаслени цилиндрите.аз 2 месеца се изтормозих с този проблем с моето пунто.
                          fiat bravo 1.6 16v gt
                          fiat marea 1.9 8v jtd
                          fiat punto 1.7 td
                          fiat marea 1.6 16v

Коментар

Да споделя и крайния резултат.Сменена помпа, двата задни цилиндъра и някаква тресчотка ( този механизма който е за саморегулирането ). Още не съм я карал, че вчера нямах време, но не се съмнявам, че нещата ще са ОК.

Коментар

И аз имам такъв проблем. Педала пада до долу, губя течност и.т.н купил съм рвмонтен комплект(гумички)и мисля да ги сменя. Виждам и теча от къде е, там където помпата влиза в купето отзад всичко е в течност. Проблема е че не знам как се отделя казанчето от помпата за да започна демонтажа
                              fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

Working...
                              X