Здравейте колеги.Имам следния проблем:Когато натискам плавно педала на спирачката, педала потъва почти до края, а при рязко натискане най-често автомобила си спира нормално.На какво може да се дължи това? Спирачна помпа? Смяна на течност? Не съм правил нищо по системата, така че едва ли ще е от въздух.Ориентировъчна цена на ремонта ако се окаже помпата? Нова ли да взема или може и употребявана?п.п. Имаше един майстор в Дружба който доста го хвалеха, включително и аз, някой има ли му телефона? Май се казваше Дани
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Педала на спирачката омеква
Collapse
X
-
Виж маркуча от вакуум помпата до сервото и най вече клапанчето на входа на сервото- понякога там се появяват проблеми от стареене и почват такива странности.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
първото нещо се нарича диагностика.питам всички вас -ами ако не е помпа какво правим.първото нещо което трябва да направиш е да отвориш барабаните и да провериш дали ти работят саморегулиращите механизми.ако не работят,то с течение на километрите накладките се износват,а няма кой да обере разстоянието между накладката и барабана.симптомите са същите-педала потъва и на второто напомпване е вече твърд и си спира.разбира се не ме разбирайте погрешно за помпата,защото ако отзад всичко е 6 то тя е виновника и е за смяна
Коментар
-
Пичове... Най-лесно да кажете това и готово 50-60 лв ама като се окаже регулатор аре още едни 60-70лв ма нали не са вашшите пари хората да се блъскат!В една тема по долу от тази се мъча си реша един проблем и никой не ми е помогнал!Мъча си се сам, чета др форуми, че тук 3ма човека се мислят за велики и само акъл дават, а един път не са се наврели под колата.С добри чувства го пиша, но не всички мния са меродавни!Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
ivel написа:първото нещо се нарича диагностика.питам всички вас -ами ако не е помпа какво правим.първото нещо което трябва да направиш е да отвориш барабаните и да провериш дали ти работят саморегулиращите механизми.ако не работят,то с течение на километрите накладките се износват,а няма кой да обере разстоянието между накладката и барабана.симптомите са същите-педала потъва и на второто напомпване е вече твърд и си спира.разбира се не ме разбирайте погрешно за помпата,защото ако отзад всичко е 6 то тя е виновника и е за смянаFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
износени барабани и накладки.като натиснеш педала поради факта че няма феродо цилиндъра и се разтваря много и изпуска течност и педала пропада.има вероятност да е от помпата но за да си сигурен свали барабаните и виж дали са омаслени цилиндрите.аз 2 месеца се изтормозих с този проблем с моето пунто.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
И аз имам такъв проблем. Педала пада до долу, губя течност и.т.н купил съм рвмонтен комплект(гумички)и мисля да ги сменя. Виждам и теча от къде е, там където помпата влиза в купето отзад всичко е в течност. Проблема е че не знам как се отделя казанчето от помпата за да започна демонтажаfiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар