Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задни спирачки ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задни спирачки ?

Здравейте колеги . В понеделник ще ходя да видят пунтото за задните спирачки , тъй като откакто съм я купил 1 година не съм ги виждал в какво състояние са - че въпроса ми е смяна на задните барабанни спирачки какви цени варират горе долу . И какво освен тях има да се сменя във връзка със спирането отзад ? Пунто 1.2 16 V 2000 година Благодаря за помоща

Виж първо какво е положението отзад,после ще му мислиш.От 50 до 200 лв. в зависимост какво ще се наложи да сменяш и каква марка.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Напълно възможно е нищо да не трябва да сменяш. Задни накладки се сменят 2-3 пъти за целия експлоатационен цикъл на колата и то ако не слизаш от нея.Внасяните у нас коли на по десетина години са най-често още с оригиналните, с които са излезли от завода. Сто, двеста хиляди км, може и нагоре. Ако не караш колата много натоварена и предимно градско, по-скоро има шанс задните спирачки да ти клеясат, отколкото да се износят накладките.С други думи- отваряне и тогава сметки. Много рядко се сменят.

Коментар

Salvador написа:
        Напълно възможно е нищо да не трябва да сменяш. Задни накладки се сменят 2-3 пъти за целия експлоатационен цикъл на колата и то ако не слизаш от нея.Внасяните у нас коли на по десетина години са най-често още с оригиналните, с които са излезли от завода. Сто, двеста хиляди км, може и нагоре. Ако не караш колата много натоварена и предимно градско, по-скоро има шанс задните спирачки да ти клеясат, отколкото да се износят накладките.С други думи- отваряне и тогава сметки. Много рядко се сменят.
        Благодаря ти колега . Да предимно градско я карам - нямам по 200 300 км на ден . В понеделник ще видим и ще споделя

Коментар

До сега само на една кола съм сменял задни накладки, от всички, дето съм имал. И то не заради износване, а защото бяха толкова безнадеждно ръждясали, че дори пружинките вътре в апарата бяха изгнили. Нормално за Австрия, от където е колата. От тогава...не знам колко е минала. Само за последната година знам, че са 50 хиляди, а тая случка беше преди 4 години...Барабани свалях профилактично прлетта някъде...бяха мноооого далече даже от идея за смяна.Само изчистих апарата, че барабаните събират гадости вътре.

Коментар

Оправихме колата - искаше да се настроят отзад спирачните челюсти . Всичко е добре вече .

Коментар

Working...
            X