Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чукане в задно дясно колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес колата е готова. Окачването отново е много стегнато. Явно без такива ремонти не може.Излиза, че окачването на маерата е един от най-здравите и елементи.Веднъж съм сменял тампоните на предните носачи, рециклирал съм веднъж шенкелните болтове. Накрайници на колмилната щанга не съм сменал, нито тампони на напречната щанга. Един преден лагер на главина съм сменял и сега задните на оста на носача. Алортисьори не съм сменял.Минал съм над 120 000 км в моя пълен с дупки град.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Смених лагерите! Няма нужда да разказвам през какви неприятности преминах :D . Но все пак за 7 часа работа успях. Гумата се изправи, фиксира се ( не се мърда като я клатя :D ), колата стана доста по-стабилна.. Обаче шибаното дрънчене на задното дясно колело си остана.. Проверих всички тампони, амортисьора, всички болтове. Колко е сигурна моята проверка - не съм сигурен :D . Но не установявам проблем
      Fiat Punto Mk1 1.2 SX 75hp

Коментар

Zeus написа:
        Смених лагерите! Няма нужда да разказвам през какви неприятности преминах :D . Но все пак за 7 часа работа успях. Гумата се изправи, фиксира се ( не се мърда като я клатя :D ), колата стана доста по-стабилна.. Обаче шибаното дрънчене на задното дясно колело си остана.. Проверих всички тампони, амортисьора, всички болтове. Колко е сигурна моята проверка - не съм сигурен :D . Но не установявам проблем
        Искаш ли три бързи идеи? - Жило ръчна спирачка- кора на багажник- облегалка задна седалка - закопчалките.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          - облегалка задна седалка - закопчалките.
          Подкрепям. Мацнах грес на механизма и сега ме е яд, че цяла година съм го търпял.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

а аз ще сменям лагерите на оста и на другото колелоне съм разбрал, че и двете тракатно това, но което смених УТИХНА МНОГОколата изглежда мното тиха от страна на окачването
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

S_BANKOV написа:
              Zeus написа:
              Искаш ли три бързи идеи? - Жило ръчна спирачка- кора на багажник- облегалка задна седалка - закопчалките.
              Според мен жилото няма как да трака по този начин, както и останалите неща. Но все пак ще ги проверя

Коментар

Нито са седалки, нито кората. Жилото не знам какво да ми проверявам. Не трака от барабана нито се удря някъде. Онзи ден ми направи впечатление, че при рязко натискане на спирачката изтропва (всеки път при по-рязко натискане). Също така на неравности през които не трака, когато премина на спирачка през тях хлопа. Вече започва да ми омръзва и май най-накрая ще я занеса на майстор.

Коментар

Working...
                X