Привет, За съжаление Lancia форума тотално замря, което е разбираемо, затова ще отправя техническия си въпрос към форума-майка. :D Подхванал съм да сменям маншоните на външните каретата на Dedra 1.6 78hp 93-та. Десния маншон е скъсан от скоро и карето е като масльонка. Левия има сериозни цепки на същите места (всичко е фабрично...нема начин). Сменям и двата. Почнах с по-проблемния - десния. Свалил съм всичко около полуоската и само проклетото каре ме мъчи. Не мога да го сваля от полуоската, за да нанижа новия маншон! На вала има една зегерка, обаче ми се струва, че тя няма как да се свали докато карето е там и по-скоро ограничава движението му навътре, към полуоската. Млатих доста време с чука по най-вутрешния пръстен на карето, но не помръдва. Като се размърда карето лекичко, най-вътрешния пръстен, който контактува с вала има лек луфт, но все едно нещо го държи. Давайте акъл как да процедирам. До скоро съжалвах, че не оставих колата в сервиз, ма вече се ядосах и ще му таковам таковата на тва каренце.
Снимки на гадта, която ми отепа хубавия слънчев ден:
btw...маншоните на вътрешните карета са доволно омаслени, отляво даже носача е омаслен. Май и те са за смяна. Доколкото знам на тая барака не са сложили семеринг, а само маншоните спират маслото на скоростната кутия. Ако можете споделете до колко е трудоемка и постижима смяната им...ако трябва ще намеря канал и ще ги боря и тях.
Поздрави!

Коментар