Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Croma седи наклонена на една страна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Croma седи наклонена на една страна

Колеги, не знам дали не си измислям някакви филми и реших да питам да видим какви са вашите впечатления...Когато колата е спряна на неравност - примерно с двете гуми на бордюра - се накланя точно толкова колкото е разликата в нивото между улицата и бордюра. Колите, които съм карал до сега, като че ли при такова положение винаги са се опитвали да изравнят този наклон, т.е. колата седи пак наклонена, но много по-малко. От едната страна пружините седят все едно леко разтегнати, а от другата са по-смачкани. Та въпроса ми е дали сега имам някакъв проблем или преди съм имал проблем със старите кошници? Или по-скоро имам проблем с централния мозък и много задълбавам...
    Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Клониш към последното ти изречение.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Клониш към последното ти изречение.
      +1 :D
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ако погледнеш нАучно на проблема, ще забележиш следното: Кромата е с една идея по-висока от останалите коли, което значи, че гравитацията влияе по-слабо на най-високата и точка и не я тегли надолу със силата, която се е упражнявала върху другите ти коли, които със сигурност са били по-ниски. От там може да се предположи, че Кромата всъщност е в безтегловност, от което се пораждат съмнения, че може би всъщност тя не стои наклонена, а всъщност виси. Проблема може да се разреши, ако при следващото паркиране "под наклон" използваш баласт, който да поставиш от по-високата страна. Това би трябвало да спомогне за увеличаване на гравитационното притегляне и от там стойката на колата да стане правилна. Дано съм бил достатъчно ясен, но все пак ако има нещо все още неясно... питай. :D
        Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
        ex-Fiat Stilo 1.9JTD
        ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

М-да май разбрах всичко - по-добре да ходя да се прегледам...А за баласта е... той е 110кг. на за съжаление е само от ляво.Сега като продължавам да мисля сигурно ще увисне повече в ляво тц-тц-тц... пак проблем ..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
          Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

trota написа:
            М-да май разбрах всичко - по-добре да ходя да се прегледам...А за баласта е... той е 110кг. на за съжаление е само от ляво.Сега като продължавам да мисля сигурно ще увисне повече в ляво тц-тц-тц... пак проблем ..... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
            Решение има и за този проблем. Качваш две мацки по 55 кила да се возят в дясно и живота е песен. :D
            ex-Fiat Stilo 1.9JTD
            ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

TopnegoTo написа:
              trota написа:
              Решение има и за този проблем. Качваш две мацки по 55 кила да се возят в дясно и живота е песен. :D
              По-добре една 110 кг. за да не му търкат две седалки, а само една да се амортизира. Плюс това ще са по-симетрично разположени килограмите спряло напречната ос на автомобила.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                TopnegoTo написа:
                trota написа:
                По-добре една 110 кг. за да не му търкат две седалки, а само една да се амортизира. Плюс това ще са по-симетрично разположени килограмите спряло напречната ос на автомобила.
                Пак ще погледна нАучно на нещата. Значи ако е една 110кг, това означава, че на предната седалка ще се упражнява по-голяма сила, по-голямо триене и от там по-голяма амортизация. Пък виж 2 по 55 тежестта ще е по-равномерно разпределена, следователно амортизацията по-малка. Но пък от друга страна си е и въпрос на лични предпочитания. Ако колегата ги обича по-закръгленки... няма лошо. :D
                ex-Fiat Stilo 1.9JTD
                ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Ари и аз да кажа нещо: старите ти кошници са били с поомекнали пружини , стари амортисьори и затова ти се струва че изрядната Крома седи по различен начин!!

Коментар

milenskia, +1 и аз така си ги обяснявам нещата май.А по другия въпрос - аз една едвам я търпя да ми дудне докато карам, та камо ли и още някоя да бучи на задната седалка... А-a-a човек не може да чуе турбото му свири, лагера ли му вие...Та ще я слагам на диета Госпожата - трябва да наваксва - има няма 60 кг.
                    Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Страшна тема! Не знам как ви изтърпяха. Аз ако бех - директно в коша. Използвайте раздела за сериозни и РЕАЛНИ проблеми, моля! (С колите, не с главите.)

Коментар

milenskia написа:
                        Ари и аз да кажа нещо: старите ти кошници са били с поомекнали пружини , стари амортисьори и затова ти се струва че изрядната Крома седи по различен начин!!
                        Ако това беше причината, то старите коли трябваше още повече да се накланят настрани, а не да стоят по-прави. :D
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                          milenskia написа:
                          Ако това беше причината, то старите коли трябваше още повече да се накланят настрани, а не да стоят по-прави. :D
                          ВО... Хрумна ми друго предложение досега всичките ми стари коли са били с цяла греда на задния мост, а Крома-та сега е с независимо окачване. Може би гредата пречи да се накланя настрани колата... Какво ще кажеш?...
                          Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

trota написа:
                            BO написа:
                            milenskia написа:
                            ВО... Хрумна ми друго предложение досега всичките ми стари коли са били с цяла греда на задния мост, а Крома-та сега е с независимо окачване. Може би гредата пречи да се накланя настрани колата... Какво ще кажеш?...
                            Че се филмираш и се чудиш какъв добър сценарий да напишеш, за да го одобрят продуцентите. :D
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Това ОК само не разбрах ти одобряваш ли сценария или...
                              Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Working...
                              X