Здравейте колеги,За предишен проблем със новия съединител и маховик на пунтото, тук получих правилния съвет до който и майстора успя да стигне, та за това пак да си пробвам късмета Проблемът ми е следния - при Алфа Ромео 156 SprotWagon когато я покарам на дълъг път или път малко повечко в София и от задно дясно колело започва едно непрестанно пищене/стържене. Много силно се чува когато колата си върви по инерция или ускорява. Звука спира при натискане на спирачката.Последния път екпериментирах и дръпнах ръчната на най-слабата степен и нямаше шум.След дълъг път, когато отида до задните колелета и греят доста.В главата са ми следните варианти: 1. Леко крив диск и неприбрали се докрай бутала на спирачните апарати и когато диска и феродото загреят повечко, това че леко се допират причинява този звук. Ако е това - какво се прави? Раздвижване и смазване на буталцата и евентуално нови накладки с по-меко феродо (текущите са TRW).2. Преди доста време сам си смених жилата на ръчната (купих си новите от АХМ). Възможно ли е да има проблем с дължината и ръчната да доближава накладките до диска повече от необходимото? Ако е това - от къде може да се регулира?3. Лагери?4. Нещо другоБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накладки, лагери или ....?
Collapse
X
-
Правери също каро пуснеш ръчната дали се връщат докрай лостчетата на апарата.Понякога блокират във втулката и като отпуснеш ръчната не се връщат докрай и накладките задържат.Самите накладки също трябва да се движат свободно в улеите.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
-
Равносметката при мен се оказа следната, след като оставих колата на майстора: - От малкото ръждица която се е появила тук там, връщането на накладките назад е било почти невъзможно (почистване) - На единия апарат гумичките бяха скъсани (ремонтен комплект) - От дългото каране така, нагряването беше изпекло феродото и то беше започнало да се рони, дисковете също бяха променили цвета си (както каза майстора - отвърнали са се). (нови дискове и накладки) Сега нещата са ок Благодаря за съветите! п.с. ако се бях усетил по-рано, можеше и да мина по-евтиноПунто МК2 1.9JTD 80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар