Да бе, но аз съм сменил дисковете с нови!Не ми се струва нормално да е от задни барабани, поне ще имам вибрации пи натискане, а аз нямам.Някво др предложение ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пулсиране на педала на спирачките
Collapse
X
-
Да и това ще направя ама не ми се играеше още, че си е гъзенка това Аз си го обянявам, че е въздух в с-мата щом има и леко(говоря за мн леко не повече от 1см) пропадане на педала Сега ще наблюдавам нивото на течността и там щуцерчето което влиза в помпата.И ще обезвъздуша края на седмицата Така свалих този маркуч(черният) и като го дръпнах излезе от помпата там е с някъв пластмасов преходник с щуцерче. Захванах го със скоби стана здраво горе на казанчето и на щуцерчето. Притеснява ме само там където тази пластмаса влиза в помпата. Има едни гуми(на снимката са маркирани в червено) и пластмасата влиза там.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Привет отново,Изчетох доста и едно от нещата който мисля че трябва да се направи е да се извади предпазителят на АБС-а, а не един от датчиците!След което да направя едно обезвъздушаване и чак тогава да сложа бушона/предпазителя/Във всичко това има ли резон??? Къде е бушона на абс-а?Всичко това го намерих в един форум от един от препоръчваните магазини в сайта Моля за мнениеFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Аз не виждам резон да вадиш който и да е бушон, при положение, че обезвъздушаваш на загасен двигател :/ И на запален пак не виждам каква връзка има...Регулирай си добре задните накладки, обезвъздуши хубаво и четирите колела и мисля, че пропадането ще изчезне.От зле регулирани накладки точно така пропада.Тъкмо си мислиш, че ще спреш и педала пропада внезапно надолу с малко и чак тогава спира."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Ще приложа темата от форума дано не е проблем, ако е така модераторите да я делнат:http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.p...олегата описва почти сроден проблем с моя и след тази процедура проблемът е изчезнал.Ако остава въздух в помпата на абс-а? Аз съм изключил датчик, но би трябвало помпата да сработва?Нямам проблем със задни накладки регулирани са добре. И барабаните нямат ръб.Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Е той е написал за какво вади бушона - обезвъздушава на работещ двигател, за да се натиска по-лесно педала."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не ми пречи да пробвам, но кой е главният бушон на абс-а?Ако остава въздух в абс помпата не е ли възможно да ги прави тези цигании?Рових за инфо къде е абс бушона, но не го открих, ако не го намеря ще откача централната букса на абс-а и ще направя същото, но не ми се иска да я оставя така да кеясва и се набива с прах.А и аз разбрах, че се изключва за да се отворят некви клапанчета и да заработи като обикновенна помпа.До този момент нт никой не ми е свалял предпазителят и тогава да обезвъздушава!Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Свалянето на предпазителя ти гарантира оставанена въздух в помпата и пропаданена педала. За да обезвъздушиш трябва да се откачат и тръбичките на АБС-а, сега ще ме упрекнат че е ненужно, ама нищо.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
zlatarov написа:Добре каква е идеята да ми гарантира въздух в с-мата?Защо и в писаната инструкция фигурира това да се вади предпазителят?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Добре де блъскам се с нещо от 2месеца давам една шапка пари за теста и накрая пак нищо.След като махна бушона на абс на намирам логика да се пълни с въздухКолегата който е описал процедурата е от сервиза в ямбол и през него минават доата коли, не вярвам да е ейтака написано и да си залага името!Жалко, че нямам път натам(нищо че съм от там). След като ивадя този бушон какво? Нали колата си спира все едно няма абс! Както и в момента с тази разлика че сега съм откачил датчик и пак нема абсFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Банков... айде сега след като си спец на у-вото на абс-а ми кажи, защо след като махнах бушона на абс-а,целият проблем изчезна!?Т.е. педала не е потъвал(малко) и не е пулсирал!Очаквам менениеFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Да сигурно ще пиша, но нека сме тук си помагаме, а не да се правим на всезнайковци и да не сме прави.Не съм изкарвал нищо освен бушона на АБС-аЩе направя и обезвъздушаване и тогава ще върна бушона, за момента карам без бушон.Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар