Здравейте от време на време при спиране ми пулсира педала на спирачките. Нямам АБС браво 1.8 16 е колата.Не го прави винаги, с нови цилиндърчета и накладки от зад съм, сменях спирачна течност и предни маркучи + помпа. (тези неща са в следствие от проблеми сменени )Мислех си да не е от задните накладки понеже не ми бие във волана, дръпнах ръчната в движение (плавно за да видя дали ще се получи полсиране по колата) но нямаше.Не знам къде да е проблема . Дисковете имат ръбове, но чаках да свършат накладките. Единия има малко ръжда от вътрешната страна по повърхността по която би трябвало да е гладък.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пулсиране на педала на спирачките
Collapse
X
-
kiriluz1 написа:След като единия е ръждясал от вътре значи че тази накладка не трие ,което говори за запекли водачи на апарата,пулсирането идва от това че само външната накладка натиска и диска се криви,при мен се е случвало на висока скорост обикновенно(по-скоро тогава се усеща по-добре).мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Аз го имам същият проблем, но мен ме съмнява да е от това.А що се отнася до грестта не може обикновена, трябва да държи на високи градуси(над400).Аз нямам ръжда от вътрешната страна на диска.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
AthlonXP написа:kiriluz1 написа:След като единия е ръждясал от вътре значи че тази накладка не трие ,което говори за запекли водачи на апарата,пулсирането идва от това че само външната накладка натиска и диска се криви,при мен се е случвало на висока скорост обикновенно(по-скоро тогава се усеща по-добре).Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
При мен е от време на време, но аз не го дължа на крив диск или на вълни.Ако е така при всяко спиране ще да почуква,а при мен е от време на време.Днес погледнах и забелязах,че нямам гумички на водачите и са прашлясали.Fiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Колеги, все още няма ясно решение на проблема моля всички по на Ти със ситемата да споделят мение колега е поменал, че е сменил спирачната помпа и ефект "0" и аз бях се насочин на там, но дали си стува парите ? Идва зима и АБС-а ще е необходим... моля дайвате съвети докато е време До тук какво е установено:Не е спирачна течностНе е спирачни маркучи Не е са задни или предни накладкиНе са прекалено износени предни сисковеПри леко натискане на спирачката и в самота начало на пулсирането педала пропада съвсем леко. След продължаването на натискането му колата си спира нормално. Всичко това ме отведе до помпа ама дали е това ?Колеги, казват за презапояване на РС-то на АБС-а, но при полужение, че проблем има без АБС... не очаквам разлика с презапояванетоВсичко това на изключен АБС и пак има от време на време пулсиране на самият педал(все едно се вкючва АБС-а)PS- пробвал съм при включен АБС и натискане рязко на спирачката, за да се включи, след което веднага отпускане и непосредствено след това натискане на спирачката, АБС-а веднага се включва и педала е твърд при натискане.Не знам къде да ровя и да проверявамFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
-
Да бре, ама на след опъване на ръчната (хващаща) няма пулсиране или усещане за прословутия пробшем ;(Не знам кво да мисля ама идкам да го реша този проблем преди зимата и да пускам абс-аFiat Marea 2.4 JTD+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар