Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пулсиране на педала на спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

крив диск

Коментар

Не знам, то не е лошо да ги сменя, но са си парички едно 150лв ще идат тамИскаше ми се да ги направя вентилирани ама трябва и апарати да вземаЧетох из темите, че има вариант барабаните да се закарат на стругар и да ги пилнеДайте инфо за читаво стругарче и този метод ще ги изправи ли ?
      Fiat Marea 2.4 JTD+
      Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
      Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
      Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

На каква кола? На Мареата от подписа ти не са ли си вентилирани още в завода? (А може и да беше само за моделите Уикенд? Твоята седан ли е?)

Коментар

слушай,ако ще ги носиш на стругар ,то гледай да е кадърен и най-вече с по-съвременен струг.аз съм носил няколко пъти на стругар барабани,но после стават дори по-зле, това от биенето на струга,та внимавай

Коментар

Да от подписа е седанче и е с единично дискче В др тема бях казал, че ако бях видял,че е с единичен диск никога нямаше да я купя макар и запазена Не знам къде да ида на стругар казах ми за някъв дето цяла софия ходи там из ул.раковска, но не намерих нищо из форума някой да е доволен от конкретен човек Мен ме съмнява моя проблем да е от барабан - нямам никакво притрисане(вибриране) при скорост дори и над 160Но бих ги свалил и дал на струг за проба
            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Ти, при скорост над 160,с натиснати спирачки ли се движиш?

Коментар

Аз имах леко криви дискове и педалът не ми е пулсирал. По-скоро тресеше предницата и звукът беше ужасяващ. АБС-а си ми работеше нормално. Не виждам защо си спрял твоя.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ogi28b написа:
                  Ти, при скорост над 160,с натиснати спирачки ли се движиш?
                  Ест., че не но се е налагало да се натискат и е нямало звук,тресене,вибрации Просто от време на време при натискане и дори с 40км/ч се усеще почукване от самия педал,може би има и една идея потъване на самия педал,но колата си спира няма проблемСитуацията при пуснат абс е по сложна.. може би това почукване бърка абс-а и той се включва по рано от необходимото и колата има значително по голям ход за спиране и си е опасно да се кара по този начин с АБС, за това съм го разкачилТа къде в София има читав стругар? Това съм намислил да направя и може да сваля предните апарат за да им раздвижа водачите Ама ще трябва ли да се обезвъздушава ?Като ми сменяха маркучите не обезвъздушаваха само налливаха от горе и оставиха да тече от апаратите.. ще съм сам и ще ми е трудно ако трябва св обезвъздушава. Ще стане ли по този начин с доливане ?
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Хвани някое дете пред блока да ти натиска педала, аз така се оправих :D
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Абе с това ще се оправя някак Първо да намеря стругар че мисля да я почна от зад напред
                      Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

А защо не си вземеш дискове втора употреба за 30-40-50 лв.?Стругаря под 20 лв. не вярвам да ти вземе за каквото и да е...За малко повече пари може да си вземеш двойни заедно с апаратите.
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колега на струг ще давам барабаните Дисковете ще се сменят направо с нови, но при положение, че проблема не идва от задните и след ресиране на спирачните апарати(предни)След вс това ако проблема си е наличен,ще сменя дисковете с нови и накладките За момента това е плана, но никой не ми казва за читав стругар
                          Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Пф, малко се оплетох, извинявай...
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Колега на струг ще давам барабаните Дисковете ще се сменят направо с нови, но при положение, че проблема не идва от задните и след ресиране на спирачните апарати(предни)След вс това ако проблема си е наличен,ще сменя дисковете с нови и накладките За момента това е плана, но никой не ми казва за читав стругар
                              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Сега...1.Дискове не се струговат-сменят се.Причината е ,че никой стругар не е в състояние да върне първоначалната структура на метала.Диск се криви от прекомерно износване (следва прегряване) и от ...прегряване.Няма кой да го оправи.2.Барабанът -същата работа.Лошото е,че и в двата случая може на студено да е ок,и като покараш и нагрее,тогава да деформира... Успех ,колега!

Коментар

Working...
                                X