Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пулсиране на педала на спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пулсиране на педала на спирачките

Здравейте от време на време при спиране ми пулсира педала на спирачките. Нямам АБС браво 1.8 16 е колата.Не го прави винаги, с нови цилиндърчета и накладки от зад съм, сменях спирачна течност и предни маркучи + помпа. (тези неща са в следствие от проблеми сменени )Мислех си да не е от задните накладки понеже не ми бие във волана, дръпнах ръчната в движение (плавно за да видя дали ще се получи полсиране по колата) но нямаше.Не знам къде да е проблема . Дисковете имат ръбове, но чаках да свършат накладките. Единия има малко ръжда от вътрешната страна по повърхността по която би трябвало да е гладък.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Може би когато загреят в някой момент да дава аномалий,различна дебелина на диска в някои участъци.Волана почва да бие когато изкривяванията са много над нормалното.Там са от мяколко стотни до 1,2 десети.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

След като единия е ръждясал от вътре значи че тази накладка не трие ,което говори за запекли водачи на апарата,пулсирането идва от това че само външната накладка натиска и диска се криви,при мен се е случвало на висока скорост обикновенно(по-скоро тогава се усеща по-добре).

Коментар

kiriluz1 написа:
        След като единия е ръждясал от вътре значи че тази накладка не трие ,което говори за запекли водачи на апарата,пулсирането идва от това че само външната накладка натиска и диска се криви,при мен се е случвало на висока скорост обикновенно(по-скоро тогава се усеща по-добре).
        те водачите се движат в едни гумички. трябва ли да ги смазвам нещо и с какво (става ли с обикновена грес.
        мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Аз го имам същият проблем, но мен ме съмнява да е от това.А що се отнася до грестта не може обикновена, трябва да държи на високи градуси(над400).Аз нямам ръжда от вътрешната страна на диска.
          Fiat Marea 2.4 JTD+
          Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
          Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
          Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

AthlonXP написа:
            kiriluz1 написа:
            те водачите се движат в едни гумички. трябва ли да ги смазвам нещо и с какво (става ли с обикновена грес.
            Аз до колкото знам се.слага медна смазка(медна грес мисля, че се казваше ).
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колега има ли развитие по проблем ма ?
              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

На мен също ми вибрира педала при постепенно спиране.Просто дисковете имат ръб и са леко на вълни.Аз си мисля че от тях идва.така ми казаха и в сервиза.
                Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

При мен е от време на време, но аз не го дължа на крив диск или на вълни.Ако е така при всяко спиране ще да почуква,а при мен е от време на време.Днес погледнах и забелязах,че нямам гумички на водачите и са прашлясали.
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Имам или развитие по този проблем
                    Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

ето от какво идва проблема-в повечето случаи от криви задни барабани.за целта качвате се и при по-голяма скорост опъвате зъб по зъб ръчната.ако тресе значи е от барабаните,ако ли не търсите причината в дисковете

Коментар

Колега тук не става въпрос за тресене, а пулсиране на педала на спирачката и то на моменти мн странно
                        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Колеги, все още няма ясно решение на проблема моля всички по на Ти със ситемата да споделят мение колега е поменал, че е сменил спирачната помпа и ефект "0" и аз бях се насочин на там, но дали си стува парите ? Идва зима и АБС-а ще е необходим... моля дайвате съвети докато е време До тук какво е установено:Не е спирачна течностНе е спирачни маркучи Не е са задни или предни накладкиНе са прекалено износени предни сисковеПри леко натискане на спирачката и в самота начало на пулсирането педала пропада съвсем леко. След продължаването на натискането му колата си спира нормално. Всичко това ме отведе до помпа ама дали е това ?Колеги, казват за презапояване на РС-то на АБС-а, но при полужение, че проблем има без АБС... не очаквам разлика с презапояванетоВсичко това на изключен АБС и пак има от време на време пулсиране на самият педал(все едно се вкючва АБС-а)PS- пробвал съм при включен АБС и натискане рязко на спирачката, за да се включи, след което веднага отпускане и непосредствено след това натискане на спирачката, АБС-а веднага се включва и педала е твърд при натискане.Не знам къде да ровя и да проверявам
                          Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

чакай сега бе човек-пулсирал ти крака,ама не ти треяло,ами нали за това ти пулсира педала-точно от криви барабани в повечето случаи.затова си опъни ръчната в движение зъб по зъб и усещането ще е същото

Коментар

Да бре, ама на след опъване на ръчната (хващаща) няма пулсиране или усещане за прословутия пробшем ;(Не знам кво да мисля ама идкам да го реша този проблем преди зимата и да пускам абс-а
                              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                              X