Колеги помагайте, задържа ми предно ляво колело.Пишман майсторите от сервиза ми смениха маркучи, спирачна помпа, О пръстени, цилиндърчета и накрая казаха че може да е от АБС модула, тоест да сменя АБС срещу 2000лв.Никакви лампи не светят на таблото след като мине проверката в началото всичко изгасва.Махнах буксата на абс и продължава да задържа колелото.Пари даже.Някакви идеи? Някой знае ли дали абс модула се разглобява съмнява ме че е някое от клапанчетата на модула.Колата е фиат пунто 2004 т.е. модела преди гранде пунто с широките фарове
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задържа предно колело пунто 2004
Collapse
X
-
А спирачния апарат раздвижиха ли го?Надали е от АБС-а, не се шашкай.Смени пишман майсторите и всичко ще се оправи. В раздела сервизи/магазини има повече информация."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Свали си колелото и пробвай сам колко е раздвижен тоя апарат. Ако са сменили всичко, трябва с проста отверка като напънеш и да се прибира накладката. Не напъвай по самата накладка, де. Също трябва да се почистят и леглата на водачите на апарата (две гумени тръбички с тапи на тях откъм двигателя) и да се сложи гресчица вътре. Няма как да ти задържа от АБС - той прави обратното. С тая оферта просто искат да те разкарат. За твое добро ги смени с някой проверен, ако не ти се занимава сам да се справиш с проблема.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
pakaka написа:В сряда ще разглобявам АБС модула /централата/ съмнява ме че вътре има боклуци.Всичко друго е сменено няма какво друго да е. Дали ще мога да го сглобя отново е друг въпрос. :PКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Интересното е че в петък я взимам от сервиза след поредното обезвъздушаване и смяна на О пръстени сметката до тоя момент набъбна на 400 лв в събота и неделя проблеми няма навъртяни 130-140 км и в неделя 4, 3, 2 и накрая на 1 скорост едвам пъпля по булеварда затегнаха яко спирачките и мирише на феродо. .Когато заедно с подаването на газта с левия крак чукнах 4,5 пъти спирачката рязко изведнъж се оправи и оттам до нас никакъв проблем.Явно ще ходя и аз при бат Жоро от Смирненски.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар