Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога се прави реглаж на преден мост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кога се прави реглаж на преден мост?

Колеги, след един разговор с приятел се замислих кога е редно да се прави реглаж на геометрията на предния мост?!Според мен има няколко варианта, но не знам кой е най-точния. За това ще ги опиша и ще помоля да пренареждате и коментирате 1. Покупка на кола на старо + псувни по посока на джамбазите.2. Смяна на гуми/джанти + баланс. При този случай по-скоро реглажа е излишен, но може и да греша. Да се има в предвид, че гумите са 4 еднакви.3. Смяна на дребни елементи по окачването като тампон, втулка, маншон, шарнирен болт. Струва ми се, че тук няма чак толкова голямо изменение на геометрията, може би реглажът е по-скоро препоръчителен.4. Смяна на по-крупни елементи от окачването и кормилната уредба като биалетка, кормилен накрайник, шенкел, амортисьор, носач, главина, полуоска. Тук реглажът е задължителен Струва ми се обаче, че някои от елементите са за точка 3.Като заключение - реглажът никога не е излишен

Когато се налага.

Коментар

Когато те хваща мускулна треска да удържаш волана в правилната посока.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз сменях пти точка 4. За 35лв и сега пускам волана и не мърда
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Скоро сменях тампон по задното окачване на Либра и ми казаха, че трябва и двата моста да се регулират наново...
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Re: Кога се прави реглаж на преден мост?

Humppa написа:
            Колеги, след един разговор с приятел се замислих кога е редно да се прави реглаж на геометрията на предния мост?!Според мен има няколко варианта, но не знам кой е най-точния. За това ще ги опиша и ще помоля да пренареждате и коментирате 1. Покупка на кола на старо + псувни по посока на джамбазите.2. Смяна на гуми/джанти + баланс. При този случай по-скоро реглажа е излишен, но може и да греша. Да се има в предвид, че гумите са 4 еднакви.3. Смяна на дребни елементи по окачването като тампон, втулка, маншон, шарнирен болт. Струва ми се, че тук няма чак толкова голямо изменение на геометрията, може би реглажът е по-скоро препоръчителен.4. Смяна на по-крупни елементи от окачването и кормилната уредба като биалетка, кормилен накрайник, шенкел, амортисьор, носач, главина, полуоска. Тук реглажът е задължителен Струва ми се обаче, че някои от елементите са за точка 3.Като заключение - реглажът никога не е излишен
            И 4-те отговора са верни.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А как се прави реглажа ? Тоест кое се настройва ? От двата долни болта на макферсона ли ?
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                А как се прави реглажа ? Тоест кое се настройва ? От двата долни болта на макферсона ли ?
                зависи на каква кола, но на нашите се регулират външните накрайници, т.нар. сходимост. Наскоро тук прочетох и за реглаж по вертикала, нещо, което смятах оригинално за невъзможно на нашите коли, но досега не съм проверил дали е възможно. На много други марки се регулира оригинално и вертикалния наклон, нещо, което при нас създава много проблеми, защото носачите не са точни размери и обикновено смед смяна на носач ти бяха вертикалата, освен сходимостта
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Кога се прави реглаж на преден мост?

Humppa написа:
                  При биалетка и амортисьор също не е задължителен реглажа, както и полувал. Иначе профилактично през 2 години или 50 000 км, или при наличие на симптоми - неравномерно износване на гуми и/или занасяне на колата в една от двете посоки при равен път с пуснат волан.
                  FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                  X