Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo, проблем след смяна на носач и биалетка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo, проблем след смяна на носач и биалетка

Здравейте,Първо се извинявам ако съм сгрешил раздела.Имам следният въпрос:Днес смених носача от дясно и биалетката, но след като запалих колата и тръгнах колата не се движи правилно ами ходи на ляво на дясно и се чува едно свистене направо е неконтролируема. От какво може да се дължи това нещо?Модел: Fiat Bravo 1.6, 97 год., 66кWБлагодаря за отговорите предварително!
    Fiat Bravo 1.6 16V - 97'

Дължи се НА това, че си сменил носача и биалетката. И да, сгрешил си раздела. И заглавието си сгрешил - нямаш проблем с волана. Записваш си час за "реглаж на преден мост" в сервиз с положителни отзиви и там ще отстранят проблема срещу 25-40 лв.

Коментар

След ремонти по предницата(още повече след смяна на части) задължително се ходи на реглаж. Имаше някакви оферти от време на време с ваучери от сайтове за около 10-15лв реглаж.

Коментар

Да не би да са ти продали носач от Мареа който е по-дълъг от този на Браво и от там да идва този проблема?
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
          Да не би да са ти продали носач от Мареа който е по-дълъг от този на Браво и от там да идва този проблема?
          Тук ще да е проблема.От смяна на биелетка и носач чак да стане неудържима колата...Да е изкривена щангата?
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

А дали може да се монтира носач от марея на браво, освен ако не е ХГТ? Според мен не са белязали резбите на накрайниците и биалетките и са навивали как дойде и е променен ъгъла на шенкела
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              А дали може да се монтира носач от марея на браво, освен ако не е ХГТ? Според мен не са белязали резбите на накрайниците и биалетките и са навивали как дойде и е променен ъгъла на шенкела
              Слави,човека е сменявал носач и биалетка-накрайниците са в друга сфера...Няма резби и навивания!Носач от Марея може да се монтира на обикновено Браво/от некадърен майстор и от некомпетентен магазин който го е продал/ и ефекта ще е точно такъв описващ го колегата!
              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

А в такъв случай няма ли да има очевадно криво колело? На марейския носач има ли я същата дупка за биалетки, като на такъв за Браво-не-ХГТ. Щото ако я няма... е**м ти и майстора!!!

Коментар

Оги, има дупка и предполагам, че е на същото място
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Аз също мисля, че носача е сбъркан или е страхотен ментак.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Размерът на носача на мареята от оста на тампоните до центъра на шарнира е с близо 20 мм по голям от този на бравото.При монтаж на такъв разликата е очевадна.Случи ми се обаче да взема носач за брава на който това разстояние е по-голямо само с 4 мм.На пръв поглед разликата е малка, но достатъчна за да промени сходимостта с няколко милиметра,което е видимо и с просто око.Наложи се да го компенсирам с развиване на накрайника и да го изпратя за по точен реглаж.Носачът беше на известна турска фирма.
                      brava 1.9.jtd 2001
                      punto 1.2 sport 1994
                      Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

Здравейте,Благодаря на всички отзовали се! Ходих на реглаж на преден мост и се оправи проблема. Но сега след реглажа има едно странно пукане от дясната страна като все едно ламарина се огъва ходих гледаха я викат нищо няма, а пукането не престава, на какво може да се дължи това? Пукането се чува най-вече като завивам на ляво и като мина през някой неравност.Благодаря за отговорите предварително!
                        Fiat Bravo 1.6 16V - 97'

Коментар

Там където си ходил да я гледат - не ходи повече. Еднократно ли е това пукане или при определено навиване на волана започва да пука ритмично?

Коментар

Да пукането е еднократно и не винаги при завой пука.
                            Fiat Bravo 1.6 16V - 97'

Коментар

Re: Fiat Bravo, проблем след смяна на носач и биалетка

marin.ganchev написа:
                              Днес смених ...
                              Когато се сменя носач, преди да се стегне, с щанга се натяга носача да мръдне плътно към купето. Два пъти са ми сменяли по този начин носачите и при последвалия реглаж нищо не се е налагало да се регулира.
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
                              X