Здравейте колеги, ходих в един сервиз да ми натегнат ръчната , и ме извикаха на подемника да ми покажат отдолу че като натисне майстора с отверката механизма където е хванато жилото на ръчната на заден десен спирачен апарат и имитира опъване на жилото - апарата не помръдва като махне отверката, а на ляв заден се връща обратно при махане на отверката!Твърди че не освобождава добре заден десен спирачен апарат!Иска да го сменя , иначе явно е понатегнал ръчната защото вече държи, но имало вероятност да ми задържа дясното задно колело заради този спирачен апарат!Какво да правя? Нов е към 300лв , по морги 50лв, няма ли начин да се поправи с ремонтен комплект, и как да разбера че това което ми показа майстора е истина, и също иска да сменял и жилата за ръчната!! Стило 1.6
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
заден спирачен апарат-Стило
Collapse
X
-
milenskia написа:Ако напръскам с вд40 външно без разглабяне няма ли да се раздвижи, или може разяде нещо този спрей след време?ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
packo84 написа:milenskia написа:Ако напръскам с вд40 външно без разглабяне няма ли да се раздвижи, или може разяде нещо този спрей след време?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: заден спирачен апарат-Стило
milenskia написа:също иска да сменял и жилата за ръчната!! Стило 1.6
Коментар
-
Днеска отидох при друг майстор и той ми разглоби и почисти десния спирачен апарат с разглабяне и киснене в почистващ разтвор, системата заработи- при дърпане на ръчна както е на крик колелото се блокира, като махна ръчна колелото се върти с един пръст, прибрах се вкъщи и пипнах дясна джанта почти студена, но сега пък лявата беше се затоплила, почти пареща, утре ще отивам да чисти и лявата иначе германска му работа, спирачните ми апарати са БОШ!!
Коментар
-
milenskia написа:Днеска отидох при друг майстор и той ми разглоби и почисти десния спирачен апарат с разглабяне и киснене в почистващ разтвор, системата заработи- при дърпане на ръчна както е на крик колелото се блокира, като махна ръчна колелото се върти с един пръст, прибрах се вкъщи и пипнах дясна джанта почти студена, но сега пък лявата беше се затоплила, почти пареща, утре ще отивам да чисти и лявата иначе германска му работа, спирачните ми апарати са БОШ!!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Казаха ми че нямало ремонтен комплект, но може да се разглабя, явно това е трик като не им се занимава да го чистят и разглабят и викат взимай втора ръка повечето майстори, но реално едно хубаво почистване го възстановява напълно - става като нов, и не си заслужава да купуваме втора ръка някой клеясал апарат който не се знае колко ще изкара!! Или може би правят следната далавера майсторите, казват донеси втора ръка, и може би чистят твоя , а този втората ръка си го прибират за тях, и ако не поискаш сменената част накрая, хем ти взели парите хем апарата, за да го монтират на друга кола и да вземат и от него пари!!
Коментар
-
Има ремонтен комплект гумички. Скорпион 13 мисля ,че се казва фирмата която ги продаваше. Може и да има и на други места ,но аз от там съм ги купувал. 02 / 8310148 за магазина на ул.цар Симеон.Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
кола
Има гумички за смяна ама не им се занимава дори и спирачен цилиндър има http://kanex.bg/shop/avtochasti/p/sp...1+-+11.2006%5D
Коментар
-
Днеска ми изчистиха и левия апарат , направи като нов стана, движи се свободна колелото, че доста затягаше, сега ще засичам разхода да видя дали е паднал! Вече на светофари на които преди на червено без спирачка стоях, сега като махна спирачката колата тръгва, проста съм си бил спънал колата без да разбера с тия клеясали спирачки отзад!!
Коментар
-
След ревизията на задните спирачни апарати, колата върви много добре в ниските обороти, напомни ми на онзи вървеж като я купих!! Може и да си внушавам но препоръчвам на всеки със задни дискови спирачки да провери след градско каране 5-10км дали му загряват задните джанти ако да взимате мерки!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар