Здравейте колеги,случи ми се следното нещо, карах по магистралата с около 90-95 км и исках да намаля преди един тунел но педала на спирачката падна до долу и колата изобщо не намали. Нормално хода на педала на спирачката ми е около 1-2 см и колата спира. Забелязах че при леко помпане педалала се вдига малко по нагоре и става леко по-твърд. Спрях на една бензиностаниця и после като тръгнах всчико си беше ОК следавщите около 100 км път. След почивка 2 дена пак пътувах 150 км без никакви проблеми.Сега си карам из града пак без никакви проблеми.Същото потъване на педала на спирачката ми се беше случило преди 6-7 месеца отново на извънградско, тогава не обърнах внимание и сега ми се случва за втори път.Някави идеи на какво може да си дължи тази временна загуба на спирачки.Не знам дали е важно но може би трябва да спомена, че карам колата доста рядко (около 10-12 дена в месеца) само в града и доста рядко извънградско.Колата е Браво 1.2 82к.с. 99г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Временна загуба на спирачки
Collapse
X
-
Имах подобен случай с Ауди 80 на влизане в Ахтопол щях да прегазя едни хорица за малко, направо лошо ми става като се сетя. Накладката на едно от предните колела беше подминала апарата от едната страна и се заклинила в ръба му. след няколко празни натискания буталото беше успяло да я огъне и другия ръб да стигне до диска и педала пак се втвърди, аз с широко отворени очи пътувах към едно дърво и бордюр за да не прегазя хората, но разгеле спря пущината. И после всичко изглежда нормално - колата спира. Разкрих драмата, като усетих че диска пече яко в движение просто покривената накладката не може да се върне и да освободи напълно диска. Като я свалих пак ми стана лошо, като видях, какво всъщност се е случило. Тия апарати стискат здравата, за да изкривят един пръст дебело желязо плюс да потроши феродото. Не казвам, че и при тебе е така, ами само като идея.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
И аз патих миналото лято на път за Велинград след с. Шипка, от блокирало цилиндърче на задна дясна, раздвижих го изчаках да изстине и газ, ама не го смених първия път, от мукаят както казват хората, цяла година нямах проблем. Преди 3 седмици пак, този път бях тръгнал за Хасково, влизам в Стара Загора и тя омекна, след второто натискане спрях, един час я чаках да изстине, направо ми излязоха пришки като я пипнах. Та в Хасково с/у 19 лв. - ново цилиндърче и за половин час бях на стрта.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: Временна загуба на спирачки
bajo1000 написа:Здравейте колеги,случи ми се следното нещо, карах по магистралата с около 90-95 км и исках да намаля преди един тунел но педала на спирачката падна до долу и колата изобщо не намали. Нормално хода на педала на спирачката ми е около 1-2 см и колата спира. Забелязах че при леко помпане педалала се вдига малко по нагоре и става леко по-твърд. Спрях на една бензиностаниця и после като тръгнах всчико си беше ОК следавщите около 100 км път. След почивка 2 дена пак пътувах 150 км без никакви проблеми.Сега си карам из града пак без никакви проблеми.Същото потъване на педала на спирачката ми се беше случило преди 6-7 месеца отново на извънградско, тогава не обърнах внимание и сега ми се случва за втори път.Някави идеи на какво може да си дължи тази временна загуба на спирачки.Не знам дали е важно но може би трябва да спомена, че карам колата доста рядко (около 10-12 дена в месеца) само в града и доста рядко извънградско.Колата е Браво 1.2 82к.с. 99г.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
bajo1000 написа:Благодаря за отзивите колеги. Мисля да посетя сервиз за това нещо.Найстина спирачната ми течност е на доста време и може от там да тръгва проблема. Но все пак искам по-специалисти от мен да погледнат за какво иде реч, че със спирчките шега не бива.Ще пиша какво е станало.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар