Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Временна загуба на спирачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Временна загуба на спирачки

Здравейте колеги,случи ми се следното нещо, карах по магистралата с около 90-95 км и исках да намаля преди един тунел но педала на спирачката падна до долу и колата изобщо не намали. Нормално хода на педала на спирачката ми е около 1-2 см и колата спира. Забелязах че при леко помпане педалала се вдига малко по нагоре и става леко по-твърд. Спрях на една бензиностаниця и после като тръгнах всчико си беше ОК следавщите около 100 км път. След почивка 2 дена пак пътувах 150 км без никакви проблеми.Сега си карам из града пак без никакви проблеми.Същото потъване на педала на спирачката ми се беше случило преди 6-7 месеца отново на извънградско, тогава не обърнах внимание и сега ми се случва за втори път.Някави идеи на какво може да си дължи тази временна загуба на спирачки.Не знам дали е важно но може би трябва да спомена, че карам колата доста рядко (около 10-12 дена в месеца) само в града и доста рядко извънградско.Колата е Браво 1.2 82к.с. 99г.

Ако не си сменял скоро спирачната течност пробвай първо с това, виж дали не задържа и някое от колелата и в комбинация със стара течност да кипва.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Имах подобен случай с Ауди 80 на влизане в Ахтопол щях да прегазя едни хорица за малко, направо лошо ми става като се сетя. Накладката на едно от предните колела беше подминала апарата от едната страна и се заклинила в ръба му. след няколко празни натискания буталото беше успяло да я огъне и другия ръб да стигне до диска и педала пак се втвърди, аз с широко отворени очи пътувах към едно дърво и бордюр за да не прегазя хората, но разгеле спря пущината. И после всичко изглежда нормално - колата спира. Разкрих драмата, като усетих че диска пече яко в движение просто покривената накладката не може да се върне и да освободи напълно диска. Като я свалих пак ми стана лошо, като видях, какво всъщност се е случило. Тия апарати стискат здравата, за да изкривят един пръст дебело желязо плюс да потроши феродото. Не казвам, че и при тебе е така, ами само като идея.
      Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

И аз патих миналото лято на път за Велинград след с. Шипка, от блокирало цилиндърче на задна дясна, раздвижих го изчаках да изстине и газ, ама не го смених първия път, от мукаят както казват хората, цяла година нямах проблем. Преди 3 седмици пак, този път бях тръгнал за Хасково, влизам в Стара Загора и тя омекна, след второто натискане спрях, един час я чаках да изстине, направо ми излязоха пришки като я пипнах. Та в Хасково с/у 19 лв. - ново цилиндърче и за половин час бях на стрта.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Re: Временна загуба на спирачки

bajo1000 написа:
          Здравейте колеги,случи ми се следното нещо, карах по магистралата с около 90-95 км и исках да намаля преди един тунел но педала на спирачката падна до долу и колата изобщо не намали. Нормално хода на педала на спирачката ми е около 1-2 см и колата спира. Забелязах че при леко помпане педалала се вдига малко по нагоре и става леко по-твърд. Спрях на една бензиностаниця и после като тръгнах всчико си беше ОК следавщите около 100 км път. След почивка 2 дена пак пътувах 150 км без никакви проблеми.Сега си карам из града пак без никакви проблеми.Същото потъване на педала на спирачката ми се беше случило преди 6-7 месеца отново на извънградско, тогава не обърнах внимание и сега ми се случва за втори път.Някави идеи на какво може да си дължи тази временна загуба на спирачки.Не знам дали е важно но може би трябва да спомена, че карам колата доста рядко (около 10-12 дена в месеца) само в града и доста рядко извънградско.Колата е Браво 1.2 82к.с. 99г.
          Според описанието със сигурност ти задържа колело и спирачната течност завира. Дори нова да е пак ще заври.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Благодаря за отзивите колеги. Мисля да посетя сервиз за това нещо.Найстина спирачната ми течност е на доста време и може от там да тръгва проблема. Но все пак искам по-специалисти от мен да погледнат за какво иде реч, че със спирчките шега не бива.Ще пиша какво е станало.

Коментар

bajo1000 написа:
              Благодаря за отзивите колеги. Мисля да посетя сервиз за това нещо.Найстина спирачната ми течност е на доста време и може от там да тръгва проблема. Но все пак искам по-специалисти от мен да погледнат за какво иде реч, че със спирчките шега не бива.Ще пиша какво е станало.
              Най-лесния тест е след като покараш едно 10-20 км да спреш и да пипнеш джантите, ако ти задържя някоя спирачка, джантата ще е по-топла от другите.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

И така, вземах колата от сервиза. Хората ми казаха, че са прегледали всичко по-спирачната система и че не е имало нищо нередно.Единствено спирачната течност е била за смяна и я смениха.Дано това да е било пробелма.

Коментар

Ако го направи пак сменяй спирачната помпа.

Коментар

Е, първо се сменя спирачната течност, а после помпата и пак спирачна течност... Нали сме по икономиите.Баси сервиза!
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Човекът ми каза точно това, че ако пак се случи същия проблем ще трябва да се смени помпата.Но за момента нямало нещо, което да изглежда не наред или за смяна.

Коментар

Working...
                      X