Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

съмнение за проблем със спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-добре му извади бушона щом е кофти спирането с него.Тея Kleber не бяха ли от "пластмасовите"???
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Към момента при всяко запалване и тръгване генерира грешка и не работи. За гумите не знам дали са "пластмасови" струват ми се читави ама нека и др колеги изкажат мнение за тях.
      Fiat Marea 2.4 JTD+
      Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
      Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
      Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

ЗдравейтеИмам въпросСпрях абс-а изключих единият датчик, но забелязах на определени моменти при натискане на спирачката от педала има почукване, което ми е доста странно (днес се случи с ниска скорост не повече от 10км на почти пълен ляв) ? Някви идеи?
        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

M5kov написа:
          По-добре му извади бушона щом е кофти спирането с него.Тея Kleber не бяха ли от "пластмасовите"???
          Аз карам с Динаксер 2 от 2007 едната двойка (лявата ) и от 2008 - другата. С тея гуми, и с всичко наред по спираната с-ма (апарати, накладки, дискове, маркучи, АБС, помпа) - колата спира, как да ти кажа... забележително. Сега, ако през 2010-та вече са започнали да ги правят гадни тея гуми - не знам. Но с гуми от 2007-ма е ОК.

Коментар

При мен няма да е от гуми има нещо специфично ама не знам какво еПри изключен двиг. При помпане на спирачката се чува скърцане от зад ама чукането ми се струва, че идва от предницата, т.е. предните спирачки
            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Колега, подминах една пешеходна пътека с включен абс. 5дни имах абс и немаше инциденти, но от 10на дни пак все като тръгна и прави грешка и спира. Ще го видим някой ден нема да е скоро SmileГумите са летни и са клебър. Предните са дот..10, а задните ..11 ще ги разменя и ще видя как е положението, но няма да е от гумите.
              Колега и другия колега по- горе, от гуми до гуми си има супер много разлика. Дори да са един и същ модел произведени в една и съща седмица в един и същ завод, това са гуми хванали в различни посоки. Собственност на различни хора. Гумите от 2007-ма може да са карани само лятото, както трябва да е с летни гуми, колата да седи на 100% в гараж, когато не се кара, зимата да са старателно прибрани и с изключение на по- малкия грайфер да са се позапазили свежи( до колкото е възможно)Докато на колегата пуснал темата, той сам казва, че не знае как са карани и поддържани гумите преди да отидат в него... може да са седяли на някоя кола на вилата на някой 1-2 години на слънце, дъжд, сняг и да им се е разказала играта.Последните гуми, които си купих 2 ра ръка бяха скъп дънлоп, от който маса народ са много доволни и бяха гуми на 3.5 години. Това обаче не им пречеше да са виновни, че си потроших колата заради тях, защото поднесоха( карах ги задни) Към колегата пуснал темата. Незнам колко е важен твоя живот и живота на другите на пътя, не проследих колко време точно се опитваш да си решиш проблема. Ясно е че парите са проблем за повечето в БГ, но колата ти стъпва на пътя с 4 петна с размери 20 см х 10-тина см в зависимост точния размер и да се прави компромис за нещо толко важно ... Сам си преценяваш. И тия спирачки също. Колкото и да е неприятно, че трябва да се прави ремонт, по- добре го направи сега, а не след като стане беля да се вайкаш защо не го оправих преди месец. Ако изобщо имаш възможността да се вайкаш.Не ме разбирай погрешно, не се карам нито назидавам. Опитвам се да дам приятелски ( нищо че не се познаваме) съвет за да можеш да запазиш себе си и другите живи и здрави. Поздрави и успех.

Коментар

Колега мерси за съвета и повярвай приемам го приятелски.Проблемът с абс-а съм го премахнал, чрез изключване на абс-а. Колата спира добре просто е без абс. Ходил съм и на майстор(от форума) карал е колата и е впечатлен от спирачките, но именно защото аз искам вс да е перфектно пуснах последния пост.Колата има добри дискове, макар и единични това мн ме дразни и по натам ще ги направе вентилираниНакладки също са сменяни скоро, но при смяната на спирачните апарати ще са за боклука. И колега имам едно на ум, че карам кола два класа под предишната ми и повярвай внимавам, но винаги може и на всеки да се случи.Що се отнася до гумите добре се държат, но и тях ще сменим Отноно почукването няма разлика в начина на спиране, но се усеща ще разглобя да погледна, но нямам идея кое може да е причина за него.
                Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                X