Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

съмнение за проблем със спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

съмнение за проблем със спирачките

Здравейте,Имам съмнение, че нещо по спирачната с-ма не е добре.Ако абс-а работи и скоча на педала колата буквално се пързаля и не спира. Преди да пусне абс-а се чува шум от дясно колело. Да намаля, но не спира както би трябвало. Дали това може да е от задницата, т.е. проблемът да е там те да не хващат.Ако абс-а НЕ работи(предполага се хроничен проблем), да избегна въпроси от време на време има абс и от време на време няма абс.При натискане на спирачката силно предните гуми блокират и оставят следи на асфалта.Ясно е без проверка няма да стане и то на валяци, но къде в с софия са читави и няма да ми кажа абе вс е ОК няма и нищо.PS колата има ръчна и влачи гуми на 3-4 зъб.Колата е мареа седан 1.6 2000гПоздрави и мерси предварително
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

А свети ли ти една симпатична жълта лампа (ABS)? А заедно с нея да светва и една такава ( ! )?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да колега, При липса на абс е в това състояниеНо когато работи не свети
      Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Когато не работи АБС-а спирачките спират/ловят ли нормално?
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Или е реле или е датчик за да не работи АБС-а, но и другото с парзалянето не е добре, най вероятно гумите са ти аут.Аз съм един истръгнат датчик че нещо ме дразнеше при демонтажа и сега колата спира, но спирачките и гумите са ми нови, така че си провери спирачната система.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз залагам на студена спойка Колега, може да се направи диагностика на АБС-а и проблема ще излезе.Обичайните заподозрени са датчик на някое от колелата и студена спойка в компютъра на АБС-а.Студената спойка се оправя с разглобяване на компютъра и повтаряне на всички спойки по платката внимателно с поялник. Имаше една тема с полезни снимки как се прави. Пипкава работа е, но нищо особено.За датчика, на диагностика трябва да се види кой е проблемен и да се смени.Ето темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...asc&start=45И другата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1203585
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Добре вс явно до тук и за това написах, че предполагаемата причина е тази най-вероятно студена спойка. И аз съм чел тези теми как се оправя, но няма как сега да го направя към момента, но по натам със сигурност.Проблемът е защо при всключването на абс колата не спира.Абе ще направя едни валяциПърво с абс, после без и да видим какво щв стане.Но лично според мен има проблем в задницата. А що се отнася до гумите може и да са духнали не са нови и са от 2010 и не знам как са карани преди мен.Имам OBD327 ама ползвам демо на алфа и не мога да правя диагностика на абс там
              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Колега махай бушона на АБС-а и карай без него за да ти е мирна главата.
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Да, може и датчик да откача, но въпреки това искам да проверя какво става Днес бях в сервиза на Стефчо, та проверихме задницата, че имах съмнения за накладките ама има феродо и има живот(доста) в тях. Предните дискове имат ръбче от вътрешната страна , но и в тях има живот заедно с накладките.Ще се наложи смяна на спирачни маркучи(предни) и спирачна течност - тя е черна/катранено/Днес правих доста експерименти със спирането и установих При екстремно спиране когато пуска абс и се заслушам се чува едно все едно изпускане на налягане за секунда след като съм спрял дано точно да го препредавам но има шум който не е нормален.Ще пробваме със смяна на маркучи и нова течност и ще мина на валяци.Притеснението ми за валяците е че абс-а там нали не се пуска, а мерят до момента на спиране на колелата ? Или бъркам?
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Здравей колега!. Интересно ми е какво е развитието на проблема ти?. Аз също подозирам проблем със спирачките и зачитайки се в тази тема ми стана интересно....

Коментар

Колега, Не знам какво да ти кажа. След смяната на течността и предните маркучи колата се държи по-добре, но явно така си е. Проблемът е само при стартиране на АБСа имам чувството, че го пуска по рано от необходимото.Скоро ще демонтирам модула на абс и ще го презапоя и ще сменя релето. Ама кога ще стане това не знам.Планирал съм подмяна на единичните дискове с вентилирани. Макар най-разумното да е проверка на абс с диагностика ама нали съм смотан ще се мъча Ако не си проверявал нищо е добре да се видят задните накладки в какво състояние са.
                      Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Задните накладки са на има-няма година и половина, не повече от 20000км. Тия дни ще сменям течността, ако се прецени и маркучи( сменяни са преди около 4 години). Мисля и с една диагностика на АБС-а да продължа след това. Ще пиша и аз за развоя на нещата при мен.

Коментар

zlatarov написа:
                          Колега, Не знам какво да ти кажа. След смяната на течността и предните маркучи колата се държи по-добре, но явно така си е. Проблемът е само при стартиране на АБСа имам чувството, че го пуска по рано от необходимото.Скоро ще демонтирам модула на абс и ще го презапоя и ще сменя релето. Ама кога ще стане това не знам.Планирал съм подмяна на единичните дискове с вентилирани. Макар най-разумното да е проверка на абс с диагностика ама нали съм смотан ще се мъча Ако не си проверявал нищо е добре да се видят задните накладки в какво състояние са.
                          Колега ако са ти изтъркани гумите или са стари/пластмасови АБС-а ще се задейста много бързо, защото гумите нямат сцепление.
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

В повечето случаи не е нужно да сменяш релето, просто да повториш спойките.Това, че се включва АБС-а, няма лошо, нали това му е работата. По-добре да се включва рано, отколкото късно :DКарай си колата, че ако тръгнеш да сменяваш датчици и прочие ще ти се увиди...
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Колега, подминах една пешеходна пътека с включен абс. 5дни имах абс и немаше инциденти, но от 10на дни пак все като тръгна и прави грешка и спира. Ще го видим някой ден нема да е скоро Гумите са летни и са клебър. Предните са дот..10, а задните ..11 ще ги разменя и ще видя как е положението, но няма да е от гумите.
                              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
                              X