Добър вечер, да започна с малко предистория. Колата последно като се движеше имаше спирачки, поне предни, задна лява не спираше изобщо, но предните спирачки работеха коректно. Като се натиснеше здраво педала и трябва да си пазиш зъбите от волана. Сменях заден десен носач, защото беше без абс и съответно свалях и спирачната тръбичка. Нови накладки отзад. От ляво раздвижих блокиралия цилиндър, регулирах жилата на ръчната и айде обезвъздушаване на системата. Равносметката. Няма никъкви спирачки! Задна дясна блокира и нищо друго. След обезвъздушаването ръчната спря да държи. Интересното е, че с разпускане на жилата се появи отново, но колата не спира. Направо съм се изчерпал от идеи... А и прекарах 700 милилитра спирачна течност, сега е с една идея по-тъмен цвета от колкото в казанчето и пак същото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мистериозно изчезване на спирачките - Пунто 1
Collapse
X
-
обезвъздуши ги на X - предно ляво ,задно дясно хубаво ! преди това натегни задните накладки така че да влезнат в барабана без да жулят и преди да сложиш барабаните някой да натиска да гледаш колко се отварят накладките .. и не на последно място покарай накрая 100км да се понагодятFIAT TEMPRA 1.6 75HP
-
И на Х ги обезвъздушавах. Обаче това не обяснява защо предните не спират. Задните са Локхееd и би трябвало сами да се настроят (разпънат). Сега в момента има ръчна, тоест наклатките опират в барабаните. Въздух не излиза от нито едно колело 3 пъти я обезвъздушавах, като между обезвъздушаванията се тестваше пак системата.
Коментар
-
Аз бих ти препоръчал да си регулираш на ръка челюстите на задните спирачки.Саморегулирането не винаги работи и педала потъва доволно без ефект, като не държи и ръчната.Регулирай си хубаво ръчната и на двете колела и тогава би трябвало да се оправи работата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
както каза колегата , натегни си задните механизми оправи си ръчната покарай 20тина км и би трябвало да се пооправят педала да е твърт от средата и да кове ,аз на моята като и сменявах цилиндри и накладки не ги бях много натегнал и педала беше по долу и по слаби спирачки имах ,и на другия ден ги разтегнах и педала се вдигна доста по на горе и спира доста по добреFIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Ъпдейт: Свалих барабаните, свих максимално наклатките от реглажа. Проверих цилиндрите, не текат. Напомпах после спирачките и реглажа почна да щрака. Сега блокира задна дясна и 1-2 сек след нея предна дясна. От ляво никой. Педала е много мек и лови чак 1см преди пода. Задържах я на един баир 2мин на спирачка и колата не тръгна. Идеи?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар