Добър ден (то направо вечер си стана). Колата е Пунто 75 и трябва да сменям накладки. Понеже си знам, че са 1000000 вида, реших първо да видя какво има под барабаните и тогава да пазарувам..... И чудеса барабаните са различни по сериен номер (после епера ми каза, че просто след 97ма сменят номера на барабана, та се оказаха еднакви), на задната част на барабана (от към носача) пише и на 2та "By BENDIX". Обаче единият е с накладки Бендикс а другият с Локхеад. Сега въпросът е: Коя от 2те системи е по-добра? На бендикса регулатора на наклатките дава много ядове, понеже имам един приятел с Рено Туинго и на него и 2та регулатора бяха блокирали, единия направо отиде в кофата. При пунтото регулатора също е за кофата. С Локхеад пък нямам никакъв опит, на тази система регулатора за износване е сложен на наклатката, не че не беше блокирал, но поне успях да го раздвижа (което е брутално безмислено, защото няклатката е за смяна). Сега равносметката:На Бендикс трябва да се сменят:- Наклатките- Регулатора- Пружинките- БарабанаНа Локхеад:- Наклатките- БарабанаСега идва и най-тънкия момент, кои части се намират по магазините...... За бендикса има всичко, на Локхеад не мога да намеря планката, която седи между наклатките. И най-важният въпрос, коя от 2те системи да връщам към живот?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сериозна дилема със задните спирачки на пунто 1
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар