Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чукане или стържене в спирачните апарати

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чукане или стържене в спирачните апарати

Колеги от както сложих летните гуми започна да ми прави впечатление, че при спиране с ниска скорост - под 30км/ч при натискане малко по рязко на спирачката се усеща по педала едно чукане. Усещам го отпред от дясното колело някъде. Като натисна спирачката го усещам веднъж, все едно се чукват накладките в диска. Като отпусна леко спирачката и пак натисна да спра окончателно пак се усеща в момента преди колата да спре окончателно. Като намалям от висока скорост не усещам нищо, колата спира перфектно, появява се само буквално преди спиране или при доста ниска скорост. Дисковете имат ръб, но има още доста живот в тях, накладките също имат феродо още... от какво може да е?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Ми сигурно хлопа тази накладка която е от спирачния цилиндър. На нея има едни пластини, които я държат. Но ако са счупени сигурно така ще се получи. Смъкни джантата и я бутни с пръст да я видиш, лопа ли
    FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
    FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Мдааа възможно е да е от това. Ще сваля джантата тия дни да погледна

Коментар

noriaga написа:
        Мдааа възможно е да е от това. Ще сваля джантата тия дни да погледна
        Свали и диска и го завъртете на струг
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тая вечер много скапано времето и не можах да сваля джантата да видя. Обаче като карах сега на връщане, следях за проблема и забелязах, че първите километър два нямаше и помен от това щракане или чукване (не знам как точно да го оприлича) и след това пак се появи... Също така го усещам само в крайната фаза на спиране, когато предницата забие муцуна и се съмнявам и да не е нещо по окачването....

Коментар

Working...
          X