Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за и против летите джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за и против летите джанти

Здравеите колеги.Въпросът ми е какви са плюсовете на алуминиевите джанти и мислите ли че подобряват динамиката и разхода на автомобила при положение че разликата теглото е около 20кг в полза на алуминиевите джанти?
    форд завинаги

Единственият плюс е външният вид.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Re: за и против летите джанти

kserx76 написа:
      Здравеите колеги.Въпросът ми е какви са плюсовете на алуминиевите джанти и мислите ли че подобряват динамиката и разхода на автомобила при положение че разликата теглото е около 20кг в полза на алуминиевите джанти?
      По леки по здрави и не ръждясват
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

+ Визия- лесно се изкривяват- по-трудно се поддържат от желязни

Коментар

По тежки са от металните, поради което качват разхода с до 0,5 литра на 100км, или поне при мен, но металните ми за зимата са 15-ки, а летите 16-ки за лятото, може и от там да идва разликата в тежестта в моя случай!!

Коментар

джанти

И аз мисля че само външния вид е по добре Стават за добри пътища не за България Може да не ръждясват но хващат окисен слой който също много вреди на алуминия а и ако са лакирани става още по лошо стават язви и прилича все едно са ръждясали но в сиво Не са по леки от металните
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: джанти

по леки са ако са истински оригиналните ми 17 от стило са по леки от железните ми 15 по здрави са гаранция за потдържането е вярно малко по скъпо е ако изправяш джанта

Коментар

Младежи, като казвам ръжда нямам предвид външния вид на джантата, а ръждата която се образува по борда и заради която някоя сутрин с изненада откриваме че трябва да сменяме гума.

Коментар

Re: за и против летите джанти

S_BANKOV написа:
                  kserx76 написа:
                  По леки по здрави и не ръждясват
                  Ами първите 2 са точно обратното. По тежки и по-калпави. И да, не ръждясват. Общо взето плюса на алуминиевите джанти е само визията. Всичко друго е по-зле. :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Айде някой да премери една джанта 15-ка стоманена за браво колко килограма е.Аз ще ви кажа колко тежи оригиналната алуминиева за браво и така. Просто няколко пъти съм носил джанти на вторични и алуминиеви и стомамени и знам какви са им килограмите, а да и после ще ви кажа защо ги носих и как точно изглеждаха.

Коментар

Желязна от Либра (6х15) е 6.9кг.Алуминиева от Либра (6х15) е 8кг.Желязна от Мултипла е 7.0кг.Алуминиева от Мултипла е 9кг.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Железна от браво 15ка 8кгАлуминиева модела до 98ма 7.5кг пак 15ка

Коментар

Незнам как са при Либра, но при Лагуна 2 тенекиените джанти са наистина от ламарина и са като от кашкавал - нямат изправяне, защото се късат директно. За сметка на това алуминиевите могат да се изправят, заваряват и т.н.Просто няма причина да се кара с тенекета зимата, най-малкото защото няма да векувате с тия коли.

Коментар

Колеги,според моите виждания и опит алуминиевата джанта е по здрава и по лека.А относно дупките в нашата родина не железни не алуминиеви а вериги от танк трябват ,за да не се криви :D
                            STILO 1.4 16v.

Коментар

Пхуууу, че тема аз не знам как са на Лагуната, ама моите стоманени март месец ги изправях...днес като си ги видях...Слави може да потвърди. Все едно по цял ден кръгчета на Руски паметник съм въртял.
                              ФИАТ- Пътят е само формалност
                              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                              -----------------------------------------------------
                              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                              X