Здравейте. Имам няколко въпроса. На бравото напоследък се чуваше особен звук при спиране. Нещо като хрущене. Погледнах накладките. Става дума за предни накладки. Предни леви изядени до основата, стъжело е на метал. Накладката е остъргала външния ръб на диска. Даже и от него е поизяла малко.Сега смених ги днес със нови. Но отдясно изобщо не държи. Не знам какво е стало като съм ги сменял. Значи когато ги сменя на съответната страна, както е на крик паля и включвам на скорост. Колелото се върти показва ми някаква скорост към 30 км примерно. Натискам спирачка и колата притриса леко и гасне. Този тест минава със лявото колело, но със дясното изобще не усеща. Освен това на дясното имаше още малко останало от накладките като ги смъкнах.Пробвах и да покарам едно кръгче. Колата едвам спира. На втора лек баир пълна газ и пълна спирачка, си набира лекичко и то под 2000 об. Като я паркирах колата накрая от ляво пушеше от накладките. Диска пареше, а отдясно почти не беше чул. Какво е станало, преди това си спираше съвсем лесно, въпреки че е жулело метал в метал.Втория ми въпрос е дисковете така или иначе май са си за смяна, колко мм трябва да са на дебелина ? Щото като гледам поне 1/3та ако не и половината е заминало. Домързя ме да ги премеря.Третия ми въпрос е могат ли да се сложат от тия двойните дето са, вентилирани май се казват. Има ли смисъл ? Ще станат ли. Има тука едно браво 1.9 ЖТД за части. Ама като ми каза човека че е ЖТД викам а няма да станат дисковете. Ама все пак ако са със апаратите барабар ? Или няма смисъл от такива ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смених накладките на бравото 1.6
Collapse
X
-
Виж на свален апарат някой да натиска спирачките внимателно ти да гледаш дали излиза буталото, после като излезе 3-4 см го намазваш с масло и го връщаш обратно,после пак леко го изкарвате с натискане на спирачките (като внимавате да не изскочи съвсем буталото) и пак смазваш. Дисковете изтънеят ли с по 1 мм от страна са за хвърляне, твоите отдавна са Чао. Вентилирани можеш да сложиш заедно с апаратите , дисковете и накладките (но губиш новите ти накладки щото са различни от тези за вент. диск).Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Хора днес купих два диска някакви OPC или нещо друго, не помня точно, жулта кутия, италиански уж. За 62лв двата. Смених ги. Старите бяха така тоя от дясно е около 7 мм а тоя от дясно няма и 6 мм. Луда работа... Сега на тия пише мин. 10мм. Както и да е. Защо така ги износва по-бързо отляво ? И сега като гледах накладките тия от ляво бяха малко повече износени. Нали колкото може да са износени за 2-3 седмици. И то съм карал няколко дена за периода. Накладките са "itn". Все си мисля, че са малко калпазански...И друго ми прави впечатление още тогава а и сега си остава. Лампата свети почти постоянно, че са износени. Спирачна течност имам, а и тя пуска лампата с "!", това съм го проверил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар