Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем АБС пунто мк2 1,2 2004г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем АБС пунто мк2 1,2 2004г.

Здравейте,проблема е следния - след запалване и потегляне светват лампите на таблото АБС и тази на ръчната спирачка,от тях изчезва скоростомера,и данните на борда-изминати км,общ и трип пробег и всичко останало като данни по него забива на колкото е преди светването на лампите.Предишния собственик беше сцепил задна дясна гума в дупка,възможно ли е датчика на абс-а там да бърка всичко това.

Абс-а светва със сигурност при проблем в някой от датчиците.Лампата обаче за ръчна свети освен от активирането й и от липса на достатъчно спирачна течност в казанчето. Преди да долееш естествено виж нивото и спецификацията.
    Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

Обаче, пък комбинацията от двете означава че може би АБС губи захранване. Първо кажи какъв е АБС като марка и година на производство. Опитайте да го закачите на диагностика. Проверете силовия предпазител.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

OptimusMaximus написа:
        Абс-а светва със сигурност при проблем в някой от датчиците.Лампата обаче за ръчна свети освен от активирането й и от липса на достатъчно спирачна течност в казанчето. Преди да долееш естествено виж нивото и спецификацията.
        Нивото си е наред,даже беше леко препълнено като я купих.

Коментар

Провери бушона за АБС,аз имах същия проблем,след махане на бушона или изгорял свети и ръчна ,там е!!!
          Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Днес направих неработещата ръчна спирачка-сменени жила,накладки,и лагер главина заден ляв.Проблема с светенето на ръчната изчезна,километража и борда заработиха.Лампата на абс-а остана да свети,явно от датчик.

Коментар

Working...
            X