Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има или няма ABS Punto 1.2 16v HLX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има или няма ABS Punto 1.2 16v HLX

Здравейте колеги вчера си купих Пунто 1.2 16в HLX 5 врати 20.12.2000г. Доколкото гледах в нета дават го че има абс. На таблото ми има лампичка за абс имам и бущон за абс , но като давам на контакт не светва лампичката на абс-а. Мислех си ,че е от бушона нещо прегледах го , но и той си беше здрав. Като натисна спирачка рязко нищо не става блокират си колелата и се пързаля. Нищо не присветва. няма АБС помпа като на другите. има само серво обикновенна помпа с казанче за течност. Понеже е НОВ ВНОС , може ли в автосалона да са го махнали и да са ми сложили нещо друго и да нямам АБС ? Извинявам се за тъпите въпроси , но много съм притеснен защото дадох за нея 2800лв.
    Прикачени файлове
    Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
    Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

както всеки модел ,така и този -има с абс и без абс,просто твоята си е така от завода

Коментар

по принцип колата ти е наи-високото ниво на оборудване HLX така че трябва да е имала/в епера пише че има/.
      Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
      Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

кола

Я напиши ABS в нета и ще видиш какво представлява Както се вижда на снимката няма по VIN № в EPER ще се разбере повече До жълтата капачка при помпата трябва да е
        Прикачени файлове
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И на моето беше там,но имах колеги които нямаха АБС.
          Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Пунто HLX

Странна работа няма я отгоре тази АБС помпа която показвате ! Може ли в Автосалона да са я махнали (ако е имала проблем) и да са го направили да все едно няма ? Защото си има бушон за АБС-а (За таблото че има лампа то има и за подгрев на свещи нищо че не е дизел просто таблата им сигурно са универсални за повечето модели) И ако са я махнали тая помпа ако си купя и я поставят дали пак ще има АБС ?
            Punto MK2 1.2 16v 80hp HLX
            Fabbrica Italiana per Automobili di Torino

Коментар

ами за да разбереш дали може да я възстановиш, виж поне дали има окабеляване към електрониката на АBS-a, че ще ти е доста по-лесно.
              Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
              Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Re: Има или няма ABS Punto 1.2 16v HLX

CoupeFen написа:
                Здравейте колеги вчера си купих Пунто 1.2 16в HLX 5 врати 20.12.2000г. Доколкото гледах в нета дават го че има абс. На таблото ми има лампичка за абс имам и бущон за абс , но като давам на контакт не светва лампичката на абс-а. Мислех си ,че е от бушона нещо прегледах го , но и той си беше здрав. Като натисна спирачка рязко нищо не става блокират си колелата и се пързаля. Нищо не присветва. няма АБС помпа като на другите. има само серво обикновенна помпа с казанче за течност. Понеже е НОВ ВНОС , може ли в автосалона да са го махнали и да са ми сложили нещо друго и да нямам АБС ? Извинявам се за тъпите въпроси , но много съм притеснен защото дадох за нея 2800лв.
                Да си монтираш ABS ще ти излезе колкото още едно Пунто втора ръка. По-скоро са ти лепнали надписа HLX допълнително, а не е изключено и така да е излязла от завода. HLX означава високо ниво на обурудване, но не е задължително да са включени абсолютно всички екстри за модела. И аз карам HLX на Мареа, но нямам шбидах, въпреки че модела има версия с такъв. Както и автоматична скоростна кутия. Таблото е универсално за няколко модификации с различни екстри, за това си има индикатори за всичко, но се ползват само тези, които са включени в съответния модел.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Re: Има или няма ABS Punto 1.2 16v HLX

Dido_Lyubenov написа:
                  CoupeFen написа:
                  Да си монтираш ABS ще ти излезе колкото още едно Пунто втора ръка. По-скоро са ти лепнали надписа HLX допълнително, а не е изключено и така да е излязла от завода. HLX означава високо ниво на обурудване, но не е задължително да са включени абсолютно всички екстри за модела. И аз карам HLX на Мареа, но нямам шбидах, въпреки че модела има версия с такъв. Както и автоматична скоростна кутия. Таблото е универсално за няколко модификации с различни екстри, за това си има индикатори за всичко, но се ползват само тези, които са включени в съответния модел.

Коментар

и на бащами е HLX 1.2 16v двуврато и също няма АБС

Коментар

кола

Виж дали има букса и тръбички Трябва да има датчици с това Черната гривната да не са ти казали че има а да са те малко метнали и колега къде видя тая/ серво обикновенна помпа с казанче за течност/това с жълтата капачка е за спирачна помпа а от долу под волана има моторче за сервото
                      Прикачени файлове
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                      X