Днес си карам по пътя и наближавам светофар с 40-50км/ч. Тръгвам да намалявам и какво се случва - ШОК спирачката потъна до долу без грам да намали колата. Едва- едва спрях с вдигателя. Изкарах я от пътя и я паркирах. Задните колела бяха доста загряли и миришеше на изгоряло от дясното колело. Тъй-като беше валяло и се стъмваше не успях да разбера дали е изтекла спирачна течност. Доколкото знам проблемът е или в спирачната помпа, или в спирачния цилиндър.. предполагам и накладките са си отишли след това прегряване. Тъй-като не съм компетентен и не мога сам да си осъществя ремонта, а без спирачка е абсурд да закарам колата на сервиз - има ли такъв вид услуга майстор да дойде на място и да направи необходимия ремонт?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потъване на спирачката и мирис на изгоряло
Collapse
X
-
pi4_s_bravo написа:Ако ти е задържало колело (от там и миризмата) ти е кипнала спирачната течност и затова ти е пропаднал педала. В случай ,че съм прав като е изстинала всичко ще си е нормално , ако пак потъва педала и не спира проблема е другаде.Fiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
Ето го проблема.. А пича, от който я взех твърдеше, че наскоро е сменяна спирачната течност..https://imagizer.imageshack.us/v2/32...0/541/de1a.jpgFiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
Един познат сега ми каза, че нямало нужда да източвам течността от пробките.. достатъчно било да я източа горе от резервоарчето и да сипя нова. След 3-4 дена пак да потворя тази процедура, след още 3-4 дена пак. Аз все пак мисля, че това не е добра идея.. Вие какво ще кажете?Fiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
Предният собственик сигурно така я е сменил...Загрялото колело - задължително разглобяване и ревизия на спирачките. Нови накладки и цилиндърче, евентуално. Смяна на течността, до протичане на бистра от пробките. В никакъв случай не оставяй спирачната помпа без течност, като сменяш.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Предният собственик сигурно така я е сменил...Загрялото колело - задължително разглобяване и ревизия на спирачките. Нови накладки и цилиндърче, евентуално. Смяна на течността, до протичане на бистра от пробките. В никакъв случай не оставяй спирачната помпа без течност, като сменяш.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар