Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Потъване на спирачката и мирис на изгоряло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Потъване на спирачката и мирис на изгоряло

Днес си карам по пътя и наближавам светофар с 40-50км/ч. Тръгвам да намалявам и какво се случва - ШОК спирачката потъна до долу без грам да намали колата. Едва- едва спрях с вдигателя. Изкарах я от пътя и я паркирах. Задните колела бяха доста загряли и миришеше на изгоряло от дясното колело. Тъй-като беше валяло и се стъмваше не успях да разбера дали е изтекла спирачна течност. Доколкото знам проблемът е или в спирачната помпа, или в спирачния цилиндър.. предполагам и накладките са си отишли след това прегряване. Тъй-като не съм компетентен и не мога сам да си осъществя ремонта, а без спирачка е абсурд да закарам колата на сервиз - има ли такъв вид услуга майстор да дойде на място и да направи необходимия ремонт?
    Fiat Brava 1.8 16V

Я отиди и провери да не би пък спирачките да са "възкръснали" и дали има нужда от течност...
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Ами утре ще погледна, но начинът по който замириса и пушилката, която се вдигна... ако не е феникс не знам как ще възкръсне :D
      Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Провери и пиши резултата и ще те посъветваме какво да предприемеш.
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

кола

На барабаните от вътре има една дупка с капаче от там може да прибереш накладките и то пред също има 2 дупки там като е на точното място също Сигурно ще се наложи да се сваля барабана
          Прикачени файлове
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ако ти е задържало колело (от там и миризмата) ти е кипнала спирачната течност и затова ти е пропаднал педала. В случай ,че съм прав като е изстинала всичко ще си е нормално , ако пак потъва педала и не спира проблема е другаде.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
              Ако ти е задържало колело (от там и миризмата) ти е кипнала спирачната течност и затова ти е пропаднал педала. В случай ,че съм прав като е изстинала всичко ще си е нормално , ако пак потъва педала и не спира проблема е другаде.
              При това положение трябва да сменя спирачната течност? Явно е поела доста влага и кипва на по-малки градуси.. Ще тествам утре на светло и ще пиша след това. Благодаря ви за съдействието !
              Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Ето го проблема.. А пича, от който я взех твърдеше, че наскоро е сменяна спирачната течност..https://imagizer.imageshack.us/v2/32...0/541/de1a.jpg
                Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Мда сменяй я обезателно докато не потече от пробките бистра течност, можеш да ползваш прозрачен маркуч надянат на пробката за да виждаш какво изтича.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Един познат сега ми каза, че нямало нужда да източвам течността от пробките.. достатъчно било да я източа горе от резервоарчето и да сипя нова. След 3-4 дена пак да потворя тази процедура, след още 3-4 дена пак. Аз все пак мисля, че това не е добра идея.. Вие какво ще кажете?
                    Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Предният собственик сигурно така я е сменил...Загрялото колело - задължително разглобяване и ревизия на спирачките. Нови накладки и цилиндърче, евентуално. Смяна на течността, до протичане на бистра от пробките. В никакъв случай не оставяй спирачната помпа без течност, като сменяш.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Препоръчайте някой сервиз ? Смятам да сменям и другите течности + филтри, ремъци и т.н. Цялостно обслужване ми трябва.
                        Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

muns61 написа:
                          Предният собственик сигурно така я е сменил...Загрялото колело - задължително разглобяване и ревизия на спирачките. Нови накладки и цилиндърче, евентуално. Смяна на течността, до протичане на бистра от пробките. В никакъв случай не оставяй спирачната помпа без течност, като сменяш.
                          Мда, даже аз бих я вдигнал на подемника и да развия пробките да я оставя два три часа да си се точи. после нова течност. Ако ще го правиш вкъщи има в нета системи за пълнене, схемата се прави с маркучи и бутилка от безалкохолно. Но ако търсиш майстор бих те пратил при Дани в Дружба, ако успееш да си запазиш час
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                          X