Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя рейката на Фиат Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се сменя рейката на Фиат Типо

Интересува ме как се изважда рейката наи-лесно, ако някой го е правил да каже за да не си играя да откривам топлата вода, става въпрос за рейката на волана
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Моста долу и после рейката
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Със моста долу и баба знае, въпроса е без моста долу, щото покрай моста трябва още доста неща да се откачат, които не са развивани с години и не се знае дали ще искат да се развият

Коментар

С хидравлика ли е?
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
          С хидравлика ли е?
          Не и ще му слагам

Коментар

е,без да отвиеш магрето няма да стане.не е толкова трудно.успех

Коментар

Аз съм я свалял без да откачам нищо друго ама си е бая зор докато излезе и двойно по-голям докато влезе обратно.Не знам хидравличната дали съвсем няма да се запъне...
              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Обикновената се маха и слага без проблеми, за хидравличната не мога да кажа, не съм свалял такава.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Механичната се сваля и слага лесно без грижи, но на хидравличната стержена е по-висок и опира в кутията...Или трябва да се отмести кутията или магарето да се откачи. Имай предвид че за хидравлика ти трябва и друг кормилен прът!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Искаш ли един приятелски съвет, стой си с механичната, освен едната камара ядове и разходи с хидравличната друго няма да постигнеш с подмяната. Отделно че твоята се оправя с подмянана две тефлонови втулки дето някой стругар ще ти ги направи за 10 минути и ще ти вземе 5лв. Иначе са си едни тръби, маркучи, муфи, помпи абе все възли дето са проблемни. А и колата при висока скорост ще се държи доста по добре с механичната рейка.

Коментар

Да така е, но си е по-друго с хидравлика. Аз бях разкарал мойта поради някви проблеми и после си събрах всичко и си я върнах пак. В поведението при висока скорост няма разлика.. на типото хидравликата не е чак толкова лека като на новото поколение фиати, а и си има регулиращ клапан.
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Искаш ли един приятелски съвет, стой си с механичната, освен едната камара ядове и разходи с хидравличната друго няма да постигнеш с подмяната. Отделно че твоята се оправя с подмянана две тефлонови втулки дето някой стругар ще ти ги направи за 10 минути и ще ти вземе 5лв. Иначе са си едни тръби, маркучи, муфи, помпи абе все възли дето са проблемни. А и колата при висока скорост ще се държи доста по добре с механичната рейка.
                        Сложих си малко кормило 300мм. и съм със 195 гуми, а за лятото съм подготвил 205 гуми и бая трудно почна да се върти Не мога с длан да го върта и ме дразни Трябва да взема да смажа всички триещи се части, накрайниците по шенкелите, да гресирам рейката с нова грес, и да напомпа гумите на 3 атмосфери...

Коментар

Не очаквай че си хидравличната рейка ще е по лесно, просто малкия волан е да се държи с две ръце. При всички положения ще трябва да свалиш моста, има доста мофи, маркучи и скоби да накичиш, а маниполацията и при свален мост не е лесна.

Коментар

Еми освен рейката с маркучи (високо и ниско налягане) му трябва кормилен прът, казаначе и помпата със стойките и ремък-а. Не е чак толкова зор... за 3-4 часа работа е ако нещо не закучи.

Коментар

xctr написа:
                              Не е чак толкова зор... за 3-4 часа работа е ако нещо не закучи.
                              Примерно торковете на спирачните апарати

Коментар

Working...
                              X