Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto 1.1 спирачна система помпа и тн ... ПРОБЛЕМ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto 1.1 спирачна система помпа и тн ... ПРОБЛЕМ

Значи ,не ми харесва , как спира колата ... Сменил съм всичко по спирачната система без тръбичките ... Това което ме дразни адски е че педала не е много твърд. Ефекта който търся и искам е доста по твърд педал и чувстивтелен , като лизна с крака и да задържа ... Преди време спирачната помпа ми се прецака и я смених с нова не и помня марката . От зад съм сменил барабаните с дикосиви спирачки с нови маркучи накладки и тн сичко както си е му е реда , отпред съм сменил маркучите и накладките ... Обаче не се получава и не се получава обезвъдушаваме я и не и не ... Спира ама не е това което искам някой е ако е карал рено ще се сети . Казват ми и че на някои брави са така спирачките макар и не вентилирани. Отделно че сега и като натисна педала на спирачката на помпа се чува като засмукване и просвирване. Искам чувстивителни спирачки за рязко спиране , ако има някоа по силна спирачна помпа , от брава браво или квото и да е и пасна на Пунто 1.1 споделете . Че явно попадамм на скапани помпи ментета или незнам Благодаря за помоща предварително
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

няма как да стане.колата си спира нормално,но ти искаш повече ,това се постига с хубави накладки,а в твоя случай само с абс.за съжаление най-вероятно нямаш и затова и нямаш чувствителни спирачки.мечтаните от теб спирачки няма да ти помогнат с нищо ,а точно обратното,просто защото нямаш абс

Коментар

ivel написа:
      няма как да стане.колата си спира нормално,но ти искаш повече ,това се постига с хубави накладки,а в твоя случай само с абс.за съжаление най-вероятно нямаш и затова и нямаш чувствителни спирачки.мечтаните от теб спирачки няма да ти помогнат с нищо ,а точно обратното,просто защото нямаш абс
      Другата ми кола е рено канго 1,9 Д няма абс ... джанти 13ки . Обаче спирачните и апарати са доста големи и накладките , дисковете са вентилирани и спира доста сериозно ... Питам няма ли шанс да си присадя по сериозна спирачна помпа от друг фиат ? Ако е не само помпа , направо серво с дадената помпа от кола 130 - 150 коня ... Абс ми е ясен за какво служи от зад няма кантари на задния мост и следи да не блокират колелата при толкова рязко спиране ... Ремонта които и правих днес беше смяна на маркучи поради това че предния десен апарати ми задършане , чак боята му опадата ... след смяната раздвижих цилиндарчетата и е ок местя ги на ръка с едно лостче без много усилие. Другото което съм забелязал , кога ше ми пука маркуч или нещо не е наред педала се втвърдява и то доста . А тва просвирване като помпя педала нормално ли е, според мен не . Почва да ми се върти нещо в главата със смяна на серво апарат от Пунто GT + спирачната му помпа.
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Намерих си 2 спирачни помпи от 1.2 модела които има абс (следователно ще с са с по голямо усилие) дали ще пастнат на моето серво 13-15 лева им е цената ...

Коментар

За мен нещо не е в ред със сервото, отнякъде засмуква въздух.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
            e то ако смучеше въздух педала щеше все да ми е твръд , пак като запаля омеква ... Се тая накрая ше са ядосам и ше сложа вентилирани дискове и големи спирачни апарати от браво , или купе и с ново серво и помпа пак от такава кола ... и да я видя тогава дали няма да е така както искам ... Не ме притеснява ,че няма абс и при по рязко спиране ще поднесе ...

Коментар

Я някай да помпи педала а ти гледай какво се случва с новите маркучи
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

NikMar написа:
                Koлега прав си ... чета доста коментари из други форуми и нашия за сервото . Че има вакум ама не е достатъчен и затова са ми слаби спирачките ... един вид ми отпуска и педала малко като няма вакум и затова ми се струва мек или мястото от където хваша доста далечно. Има едно съскане при натискане на спирачки и при огасен и при запален мотор ... И май май ще сменям серво и помпа. С квито намеря . Или ако има ремонтен комплект... Да си отремонтирам моето. Щото си спомням като взех колата нов внос ,че имаше луди спирачки ... И с течение на времето се скапаха и няма оправия и няма. А то чувствителността им зависи от сервото . И помпя вчера и баща ми вика абе та помпа не я бива не трябва така да свири , а то не е помпата ...

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Баща ми вика раздуват се като жаби ... (понеже гледаше и вика тва дане са спукат някъде ) пулсирали Ама тва съскане ми е от сервото и явно то не работи както трябва . Начи еса ходих да видя точно как е ... Три напомпвания и педала става твърд (явно имам въздух) (при незапален мотор) междо трите напомпвания има съскане , и като стане твърд има вече лек ход не може да се помпи но и не съска . Задържам педала натиснат и паля , с паленето педала омеква почти до средата ... и при натискане на спирачки си съска , със всяко натискане ... Гася мотора едно натискане и става и твърд ... Педала трябва да ми е постоянно трърд при незапален мотор нали ? И да няма такива три напомпвания и да става твърд ? Докато се поразгледах видях ,че и маркуча за сервото е насосван с някаф които е плетен с плат отгоре с 2 скоби ... Маркуч за серво от къде мога ди си намеря като гледам май се нагрява и там си остава ... При ремонта на главата явно им е пречел и са го отрязали ... Та от къде да си намеря нов маркуч за серво ?И как се откача от самото серво щото като гледам е впит ...

Коментар

леко го затопляш с пистолет за горещ въздух или сешоар и излиза

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                      При ремонта на главата явно им е пречел и са го отрязали.
                      Точно за това говорех, това /маркуча от колекторите/ било изваден или спукан е най-често срещания проблем, а колкото до сервото, случва се но е доста по-рядко срещано. Пък и самото съскане при натискане е доста ясен показател. Колото до маркуча можеш да сложиш какъвто намериш, стига да не се сплеска, тъй като там налягането е под една атмосфера.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Ремонтен компелкт за серво няма като гледам ... то не че си заслужава в продавалника гледам има серво с помпата направо за 50 лева ... Но ми се иска малко по яка помпа и серво примерно от 1.2 75 коня ? какво ще кажете ? 1.2 75 е с малко по големи спирачни апарти от 1.1 и помпата май е по силна .

Коментар

кола

Помпите са същите поне така ги дават по каталозите
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                            S_BANKOV написа:
                            Баща ми вика раздуват се като жаби ... (понеже гледаше и вика тва дане са спукат някъде ) пулсирали Ама тва съскане ми е от сервото и явно то не работи както трябва . Начи еса ходих да видя точно как е ... Три напомпвания и педала става твърд (явно имам въздух) (при незапален мотор) междо трите напомпвания има съскане , и като стане твърд има вече лек ход не може да се помпи но и не съска . Задържам педала натиснат и паля , с паленето педала омеква почти до средата ... и при натискане на спирачки си съска , със всяко натискане ... Гася мотора едно натискане и става и твърд ... Педала трябва да ми е постоянно трърд при незапален мотор нали ? И да няма такива три напомпвания и да става твърд ? Докато се поразгледах видях ,че и маркуча за сервото е насосван с някаф които е плетен с плат отгоре с 2 скоби ... Маркуч за серво от къде мога ди си намеря като гледам май се нагрява и там си остава ... При ремонта на главата явно им е пречел и са го отрязали ... Та от къде да си намеря нов маркуч за серво ?И как се откача от самото серво щото като гледам е впит ...
                            Тук се крие зайчето.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              Fiat_Punto11 написа:
                              S_BANKOV написа:
                              Тук се крие зайчето.
                              e ? насочиме ... сетрвото ли е , маркучите ли са менте ?

Коментар

Working...
                              X