Хайде още една тема за моето браво.Колата ми прави следния проблем.Сутрин като натисна спирачките и задницата направо кляка,все едно опъвам ръчната спирачка.Колата беше в сервиза и им казах да погледнат и това,но ми каза,че всичко механично е наред.Майстора ми каза,че може ABS -а да бърка нещо.Ако някой е имал подобен проблем да сподели.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задните спирачки задържат повече!
Collapse
X
-
Виж дали имаш кантар за налягането на спирачките в задния мост, ако имаш трябва да разхлабиш малко гайката на планката му (за нея е закачена пружината) и трябва да бутнеш планката напред (тоест да не е толкова обтегната пружината на регулатора) , пробвай със стъпки от по 5-6мм за да намериш положението в което предните колела спират преди задните. Ако обаче нямаш механичен кантар/регулатор има вариант предните ти спирачки да не държат добре и затова да усещаш само спирането на задните, примерно кофти марка предни накладки, блокирали водачи и т.н.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Наведи се под колата и до най-крайното гърне трябва да имаш нещо такова http://forum.fiat-bg.org/files/img_9331_206.jpg . Развиваш му леко гайката и избутваш планката леко напред за да освободи пружината (при обратната посока се натяга пружината и пуска усилие повече назад).Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
nsn написа:ако колата е с АБС няма кантар и проблема се крие в спирачната помпаFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар