Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на пружините на Fiat Bravo?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на пружините на Fiat Bravo?

Здравейте. Понеже искам да подобря малко комфорта, и да не усещам всяко неравенство, съм намислил да сменя пружините на фиатката. Предполагам, че с нови и меки пружини няма да друса като каруца. До колкото знам, моите се водят спортни или някакви рязани. Но до колкото и знам, ако искам меки пружини, има вероятност доста да потъва колата надолу и при завой да идва проблем. Предложения?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

ако си с спортно окачване е нормално да вози по твърдо ,като сложиш нормалното с нормални по меки пружини ще ти вози по добре ама няма да имаш много стабилност в завой
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Аз няма да хвърчим в тия завой, важно е малко по-меко да вози. Кои са стандартните пружини? Може ли линк да им видя цената или нещо?
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Никой ли не е с нови меки пружини на фиата си? ;0
        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Аз също разсъждавам в посока подобряване на комфорта на возене на фиата брава - 1,9ЖТД-105. В момента е с предписания размер гуми отпред и отзад - 185/60/14 и отпред си е жива каруца. Чудя се дали да не опитам с предни пружини от мареа 2,4ЖТД, защото отпред ми изглежда доста клекнала. Като сменях в събота гумите, видях, че като вдигнат колата във въздуха и гумата си слиза сигурно една педя, че и повече. Та си мисля, да не би да са омекнали предните пружини и от там като няма ход на свиване на пружината, няма как и да вози що годе прилично. Амортисьорите се държат прекрасно и няма да е от тях. Просто предната пружина е прекалено свита явно и от там според мен е втвърдяването, заради невъзможността да се свие още при неравностите. Демек хода надолу е много минимален. Ако някой знае дали е еднакво захващането на пружините на фиат 1,9жтд-105 и 2,4 жтд, да каже, че да знам дали да си търся такива. :D
          Ситроен Ксантия HDI-110 +++
          Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
          Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

кола

Ако сложи обикновени ще е по добре
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

garfunken написа:
              Аз също разсъждавам в посока подобряване на комфорта на возене на фиата брава - 1,9ЖТД-105. В момента е с предписания размер гуми отпред и отзад - 185/60/14 и отпред си е жива каруца. Чудя се дали да не опитам с предни пружини от мареа 2,4ЖТД, защото отпред ми изглежда доста клекнала. Като сменях в събота гумите, видях, че като вдигнат колата във въздуха и гумата си слиза сигурно една педя, че и повече. Та си мисля, да не би да са омекнали предните пружини и от там като няма ход на свиване на пружината, няма как и да вози що годе прилично. Амортисьорите се държат прекрасно и няма да е от тях. Просто предната пружина е прекалено свита явно и от там според мен е втвърдяването, заради невъзможността да се свие още при неравностите. Демек хода надолу е много минимален. Ако някой знае дали е еднакво захващането на пружините на фиат 1,9жтд-105 и 2,4 жтд, да каже, че да знам дали да си търся такива. :D
              С пружини от мареа 2.4 ще стане още по-твърда возията.
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                С пружини от мареа 2.4 ще стане още по-твърда возията.
                Да точно това щях да напиша и аз .. и предницата ще се вдигне в небесата!!А й няма такива филми .. свита, несвита. Пружината се свива толкова колкото я ограничава амортесьора.Тия от дизелите са с по-дебели навивки и малко по-високи. Там и амортесьорите са други и тежеста е върху тях е друга. По-меко отколкото с нормални пружини няма как да стане.... освен ако не се сложат балонни гуми.
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

А бе то е ясно, че като ксантията няма как да стане, но сигурно ще изследвам брой навивки, оцветяване на пружините, белези и тогава ще решавам какво да търся. Много се опитвате да ме разубедите от пружини от 2,4 мареа.
                  Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                  Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                  Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

garfunken написа:
                    А бе то е ясно, че като ксантията няма как да стане, но сигурно ще изследвам брой навивки, оцветяване на пружините, белези и тогава ще решавам какво да търся. Много се опитвате да ме разубедите от пружини от 2,4 мареа.
                    Колега,опитваме се да те разубедим,защото пружините от мареа 2.4 са по-твърди заради по-голямото тегло на двигателя.
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
                    X