Здравейте. Понеже искам да подобря малко комфорта, и да не усещам всяко неравенство, съм намислил да сменя пружините на фиатката. Предполагам, че с нови и меки пружини няма да друса като каруца. До колкото знам, моите се водят спортни или някакви рязани. Но до колкото и знам, ако искам меки пружини, има вероятност доста да потъва колата надолу и при завой да идва проблем. Предложения?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на пружините на Fiat Bravo?
Collapse
X
-
Аз също разсъждавам в посока подобряване на комфорта на возене на фиата брава - 1,9ЖТД-105. В момента е с предписания размер гуми отпред и отзад - 185/60/14 и отпред си е жива каруца. Чудя се дали да не опитам с предни пружини от мареа 2,4ЖТД, защото отпред ми изглежда доста клекнала. Като сменях в събота гумите, видях, че като вдигнат колата във въздуха и гумата си слиза сигурно една педя, че и повече. Та си мисля, да не би да са омекнали предните пружини и от там като няма ход на свиване на пружината, няма как и да вози що годе прилично. Амортисьорите се държат прекрасно и няма да е от тях. Просто предната пружина е прекалено свита явно и от там според мен е втвърдяването, заради невъзможността да се свие още при неравностите. Демек хода надолу е много минимален. Ако някой знае дали е еднакво захващането на пружините на фиат 1,9жтд-105 и 2,4 жтд, да каже, че да знам дали да си търся такива. :DСитроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
-
garfunken написа:Аз също разсъждавам в посока подобряване на комфорта на возене на фиата брава - 1,9ЖТД-105. В момента е с предписания размер гуми отпред и отзад - 185/60/14 и отпред си е жива каруца. Чудя се дали да не опитам с предни пружини от мареа 2,4ЖТД, защото отпред ми изглежда доста клекнала. Като сменях в събота гумите, видях, че като вдигнат колата във въздуха и гумата си слиза сигурно една педя, че и повече. Та си мисля, да не би да са омекнали предните пружини и от там като няма ход на свиване на пружината, няма как и да вози що годе прилично. Амортисьорите се държат прекрасно и няма да е от тях. Просто предната пружина е прекалено свита явно и от там според мен е втвърдяването, заради невъзможността да се свие още при неравностите. Демек хода надолу е много минимален. Ако някой знае дали е еднакво захващането на пружините на фиат 1,9жтд-105 и 2,4 жтд, да каже, че да знам дали да си търся такива. :DBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:С пружини от мареа 2.4 ще стане още по-твърда возията.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
А бе то е ясно, че като ксантията няма как да стане, но сигурно ще изследвам брой навивки, оцветяване на пружините, белези и тогава ще решавам какво да търся. Много се опитвате да ме разубедите от пружини от 2,4 мареа.Ситроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
-
garfunken написа:А бе то е ясно, че като ксантията няма как да стане, но сигурно ще изследвам брой навивки, оцветяване на пружините, белези и тогава ще решавам какво да търся. Много се опитвате да ме разубедите от пружини от 2,4 мареа.Bravo 1.9d 97г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар