Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на предни носачи- ляв и десен. Къде в София?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на предни носачи- ляв и десен. Къде в София?

Здравейте, След като скъсах на Фифи ангренажния ремък, сменихме двигателя,сложихме газова уредба, сменихме маслото, филтрите и други консумативи с ужас установихме, че и преден десен носач е за смяна. И то много е за смяна... Понеже съм "страшно опитен шофьор" със "страшно много стаж" и "много знам в кой сервиз да я закарам"...Интересува ме дали вие сте сменяли носачи, каква им е цената и в кой сервиз може да не ме гледат като пачка пари, като отида. Фиата е Браво, 1.6, 16v 103hp 1997гДоколкото разбрах е добре като се сменят носачите, да се сменят и двата, така ли е?И още един въпрос- къде регулират газови уредби, защото не сме минавали на преглед, след като сложихме газта.
    Fifi - Fiat Bravo 1.6 16v 103hp, 1997

При Лисан (важна тема в раздела). Ако ти е далече - гараж Вентура или Екстрийм сервиз в Орландовци. Ако и те са ти далече - при Румен от алфистите. Той е зад МГУ в гаражите (тема в Алфа-форума). Ако не те мързи и имаш инструменти - можеш и сам, има тема за смяна на носачи на Браво в раздел ЧЗВ. В крайна сметка - окачването е толкова просто, че всеки сервиз може да го направи. Повече от 20-25 лева на носач (за труд) - не давам!

Коментар

Момиченце съм... надали мога сама мерси за сервизите, ще прегледам!

Коментар

Re: Смяна на предни носачи- ляв и десен. Къде в София?

DaLinda написа:
        Здравейте, След като скъсах на Фифи ангренажния ремък, сменихме двигателя,сложихме газова уредба, сменихме маслото, филтрите и други консумативи с ужас установихме, че и преден десен носач е за смяна. И то много е за смяна... Понеже съм "страшно опитен шофьор" със "страшно много стаж" и "много знам в кой сервиз да я закарам"...Интересува ме дали вие сте сменяли носачи, каква им е цената и в кой сервиз може да не ме гледат като пачка пари, като отида. Фиата е Браво, 1.6, 16v 103hp 1997гДоколкото разбрах е добре като се сменят носачите, да се сменят и двата, така ли е?И още един въпрос- къде регулират газови уредби, защото не сме минавали на преглед, след като сложихме газта.
        Здравей! Оги вече ти е отговорил за носачите. От мен мога да добавя, че цените им започват от около 60лв за най-евтините и стигат до 140-150лв при най-реномираните марки. Задължително питай каква марка ти предлагат преди да купиш. Дискутирано е доста и за носачите тук във форума. За регулирането на газовото мога да ти препоръчам сервиза в жк"Бъкстон" на ул. "Иван Сусанин" №28. По принцип ако просто искаш да прегледат газовото в какво състояние е и да го регулират- там е мястото в сервиза(е може и в друг сервиз разбира се). Техническият преглед на газовите уредби обаче вече не се прави отделно, а минава на преглед заедно с цялата кола, по време на задължителния ГТП (годишен техн. преглед).
        ex. Fiat Marea 1.6 16V
        ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
        Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

А относно носачите, от 60 до 140 лева цената идва двоъна. Ще свършат ли работа тези по 60 или да не рискувам?

Коментар

DaLinda написа:
            А относно носачите, от 60 до 140 лева цената идва двоъна. Ще свършат ли работа тези по 60 или да не рискувам?
            На мен носачите ми (на Делта 2) струваха по 75 лв./бр. Технород в Лисан сервиз с монтажа общо - миналта година Септември. Вече около 35 хил км минах и все още се държат доволно. Ако искаш, можеш да се свържеш с колегата Mitaka_71 на лични или в темата му за авточасти, той ще ти предложи също различно варианти- евтини , скъпи и средни като цена. Моите впечетление са че Технород се държат за сега ок, преди това бях с Пауър драйв от Митака и изкараха около 45 - 50 хил. км., преди това харах с някакви италиански Фърст мисля, че бяха, но много бързо се скапаха - мисля, че не повече от 25 хил. да изкараха. Колата я карам основно извънградско.

Коментар

Много благодаря на всички Ви, че отговорихте. Утре отиваме на преглед за газта и към края на седмицата най-вероятно ще купим и носачите.

Коментар

Ремонт за Фифи чак след 15ти...

Коментар

Фифи е на ремонт от днес !

Коментар

Фифи вече си е вкъщи Взехме си я днес от Дани в Дружба.Сменени са маркучите на спирачките, двата носача и биалетки. Има още бая работа по предницата, но ще е по натам.Голямо Евала на майстора и още по-голямо МЕРСИ на packo84 Като дойдем във Варна много ще те черпим

Коментар

DaLinda написа:
                      Фифи вече си е вкъщи Взехме си я днес от Дани в Дружба.Сменени са маркучите на спирачките, двата носача и биалетки. Има още бая работа по предницата, но ще е по натам.Голямо Евала на майстора и още по-голямо МЕРСИ на packo84 Като дойдем във Варна много ще те черпим
                      На какви носачи и биалетки се спря като марка?

Коментар

Частите ги купува Дани, носачите са турски- по 59 лв единия, а биалетките са по 13 лв- не знам марка. Знам само че ми препоръча Технород, но след това се оказа, че няма такива и е купил другите.

Коментар

DaLinda написа:
                          Частите ги купува Дани, носачите са турски- по 59 лв единия, а биалетките са по 13 лв- не знам марка. Знам само че ми препоръча Технород, но след това се оказа, че няма такива и е купил другите.
                          Предполагам са турските на Ас метал - чувал съм добри отзиви, но не съм карал с тях, защото не намерих за Делтата.

Коментар

Working...
                          X