Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на амортисьори брава 1.6 2000г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на амортисьори брава 1.6 2000г.

Здравейте, търсих из останалите теми, но така и не се ориентирах за читав сервиз в източните части на София по възможност, в който да ми направят оглед на ходовата част като цяло и евентуално ремонт. Благодаря !

кола

За источната не знам ама за серивиза тунела Люлин може да идеш има един с очила той прави стенд -диагностика
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Благодаря, но вече посетих сервиз оказа се, че трябва да сменям 4 бр. амортисьори и маркучета на спирачките. Искам да попитам при смяна на предни и при смяна на задни амортисьори какви неща допълнително трябва да се закупят освен самия амортисьор понеже искам аз да си взема частите отделно и да ги занеса в сервиза, а там само да ги сменят. Също така да препоръчате някой сервиз, в който работят добре и цената за смяна на амортисьор е прилична, защотот 30лв. на бр. ми се струва скъпичко.

Коментар

извинявам се колега ,но 30лв за предни и 20лв за задни е съвсем нормална цена.аз също имам сервиз и работя все пак и ние плащаме наем на помещението и сметки и консумативи ...не мисля че някой ще се наеме да ти смени амортесорите за една чаровна усмивка или за МЕРСИ.Засичам и по другите форуми за подобни работи било скъпо ами като отидете в магазина и вземете един хляб защо там не се пазарите за цената ,а взимате без да се оплаквате. И ние храним дете, жена и като изчистим сметките и наемите и остават чисти 500-600 лв. защото аз специално съм смъкнал цените колкото мога за да има работа и пак било скъпо .... и на мен ми е скъп тока ама си го плащам.

Коментар

Мога да ти кажа къде взимат евтино.Ако искаш ми пиши на Л.С
          "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Към колегата hooligan_auto , аз изобщо не съм се пазарил за нищо. Както има магазини, в които хляба е 1лв така има и такива в които е 90 ст. например. И да 30лв ми се струват много, твой е избора, ако искаш взимай и 50. Аз ако имам пари и не ми пука отивам в първия сервиз и ги сменям и не ми дреме колко струва. Но някой път нямаме тази възможност. Ваш е избора на какви цени да работите, но 30лв на амортисьор + 4 бр. стават 120лв. Едва ли ги сменяте цял ден, но дори и да е така 120 лв на ден извинявай , но аз ги изкарвам за 4 дни така че едва ли ви е много зле положението сравнение с други и всеки си има право на мнение. Все пак темата е за насока от други колеги които да ми препоръчат места и съответно цени, от там аз си правя избора.

Коментар

В повечето сервизи се заплаща за дадена операция на час.Примерно прието е ,че предни амортисьори се сменят за 4 часа и мърдане от това време няма.Може да се мотаят 2 часа и да се чешат по главите ,но си вземат цялата сума за 4 часа.Патих от това в сервиз на Аутобокс за смяна на тампони носачи ей така да ги пробвам и повече няма да стъпя.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

30лв за макферсон горе долу мога да приема, макар че в един от сервизите, с които работя и си падат леко скъпчии вземат по 20лв на макферсон. Но 30 лв за обикновен амортисьор каквито са задните на Браво/а....това си е е солено направо(моите партньори вземат 10лв за смяна на обикновен амортисьор). Като се добави и това,че такъв тип сервизи издават касови бележки от дъжд на вятър, 120лв чиста пара никак не е малко за има няма 2 астрономически часа труд....но тук вече навлизаме в друга тема. Търси друг колега докато намериш по-евтино. Успех!
                ex. Fiat Marea 1.6 16V
                ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Искам да попитам какви неща още са задължително да се сменят при смяна на амортисьора, казаха ми за някакви тампони и за прахозащитни маншон или нещо такова. Какво освен самия амортисьор трябва да се закупи и за отпред и за отзад. Благодаря Ви !

Коментар

Furiousss написа:
                    Искам да попитам какви неща още са задължително да се сменят при смяна на амортисьора, казаха ми за някакви тампони и за прахозащитни маншон или нещо такова. Какво освен самия амортисьор трябва да се закупи и за отпред и за отзад. Благодаря Ви !
                    За отзад само амортисьорите. За предницата задължително противопраховите маншони с противоударните тампони, за да не се пълнят новите амортисьори с прах и да и боклуци и да се износят скоропостижно. Ето нагледно какво трябва да купиш : https://www.google.bg/search?q=monro...06%3B600%3B400
                    ex. Fiat Marea 1.6 16V
                    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.

Коментар

hooligan_auto написа:
                        не мога да разбера защо си мислите ,че това е ей така ЧИСТА ПАРА.ако говорим за конкретните 30лв на страна в тези пари влизат заделяне за наем,ток,амортизация на инструмент и най-вече данък върху тези 30лв. да то са само 10% ,от тук 10 от там 10 и то си се насабира в края на годината си тупваш 1000лв данък на държавата за това че си работил за да си нахраниш семейството.на теб тези 120 лв за ти за 3-4 дена ,НО СА ТИ ЧИСТИ. за тва не си мислете си прибираме чиста пара и си пееме.
                        Здравей колега! С най-добри чувства те моля да прочетеш малко мненията ми и да видиш,че и аз като теб се боря с данъчното облагане, защото притежавам магазин за резервни части- много добре съм наясно с ДДС, данък печалба и т.н. Отделно ток, сметки за СОТ,интернет, телефони и т.н. Критиката ми не беше отправена конкретно към теб, а към повечето твои и мои колеги, които издават фискални документи-касов бон или фактура съвсем рядко или просто "чукват нещо на фискалното устройство колкото да не е без хич", което е далече от истината. Сделка, която е извършена без издаване на фискален документ минава в сивия сектор, не се облада с данъци, тоест това си е т.нар. чиста пара. Наясно съм колко е трудно(скъпо) да си напълно изряден в нашата държава (по-скоро опит за държава) и че за всеки нормален човек е приоритет №1 да си изхрани семейството. Икономически погледнато за един работещ човек 120лв за няколко дни не са чисти пари-нали и той има разходи- за транспорт,храна, амортизира си обувките(примерно), изтощава се психически и/или физически, след което трябва да задели за почивка. В условията на криза високите цени не са ключ към успеха, а по-скоро приемливите цени и отстъпките. По-горе цитирах конкретни цени за труд- щом тези колеги могат да работят на тези ценови нива и да си плащат наем на сервиза и всичко останало, би трябвало и другите да успяват
                        ex. Fiat Marea 1.6 16V
                        Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

hooligan_auto написа:
                          когато става въпрос за клиент парите изкарани за 3-4 дни а именно 120лв са чистиа когато става въпрос за собственик/наемател на сервиз 120лв изкарани за 2-3-4часа е нищо щото той имал да плаща ток и др. а тока на клиента кой ще го плати?задните амортисьори се сменят за 15-20мин и двата и това за 60лв е това ако не е ОБИР по сред бял ден здраве му кажи
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                            hooligan_auto написа:
                            когато става въпрос за клиент парите изкарани за 3-4 дни а именно 120лв са чистиа когато става въпрос за собственик/наемател на сервиз 120лв изкарани за 2-3-4часа е нищо щото той имал да плаща ток и др. а тока на клиента кой ще го плати?задните амортисьори се сменят за 15-20мин и двата и това за 60лв е това ако не е ОБИР по сред бял ден здраве му кажи
                            да де колега така е тва е ясно но незнам колегата дето му е висока тази цена но като дойде при него клиент да речем не се пазари и си му плаща цената която е рекъл не е ли така...като му е скъпо да си ги смени пред блока ... на мен ми е скъпо сиренето в магазина но така или иначе го купувам защото немога в къщи да си направя сирене ... квото и да си говорим това си е истината всичко е скъпо колкото и да смъкваме цените.аз например се стремя да държа минимума на цените и пак им било скъпо е да ама за мерси не се работи .не е приятно цял ден да си трошиш ръцете и накрая да вземеш 5 лв. предполагам че всички са съгласни с мен

Коментар

Furiousss написа:
                              Искам да попитам....
                              Прочети тази тема, за смяна на задните амортисьори. Ако не си с две леви ръце, ще се справиш. Аз даже гумите не свалях, само вдигнах с крик. Ако мислиш че сам няма да можеш, ела някоя неделя на срещите в София, ще ги сменим заедно .
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                              X